ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Media&User's Review > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ASRock Live Update & App Shop
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

ASRock Live Update & App Shop

 Post Reply Post Reply
Author
Message
wolfmandim View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 Nov 2018
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wolfmandim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ASRock Live Update & App Shop
    Posted: 01 Jan 2019 at 4:24pm
Happy New Year to everybody!
I am using a Taichi Z390 Ultimate motherboard. I have installed all drivers and updated via App Shop. However, the App Shop>BIOS & Drivers keep showing Aquantia 10GBE Lan Driver and Intel Bluetooth Driver (Date 8/7/2018). Can someone tell me why they are still showing while my PC is fully updated?
Thanks!
Back to Top
TheFeelsGoodInc View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 03 Jan 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote TheFeelsGoodInc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jan 2019 at 9:12am
Hello,

I'm not super techy and I'm probably missing something here but hopefully this helps if you're still having issues.

Z390 Taichi Ultimate - Aquantia Driver Issue -

I had a similar issue with the Aquantia Driver. Starting a neat build and once I had it up and going I installed all my drivers manually. After that, I used the ASROCK APP to flesh out any missed updates or needed things. Might not of been the best idea though as it may cause a headache (this could all very well be my idiocy).

The Aquantia Driver showed (in the ASROCK APP) that is was outdated. However at the time it was working (I assume i had a working driver from auto updates or I had already manually downloaded/installed).

So, I installed the ASROCK APP driver recommended, and It knocked out my Aquantia port, but luckily my WIFI picked up. Turns out the ASROCK APP driver version may be incorrect and also may be incorrect in showing your actual Aquantia Driver version currently installed. Thus, in my case, never updating and always showing outdated driver in ASROCK APP.

NOTE: It shows this same driver version misinformation with the "Intel BlueTooth Driver" so you may need to check versions and not worry about the ASROCK APP one.

I probably did something wrong. So i can't explain better what NOT to do. However my fix was:

Goto Aquantia Driver Download Page:
https://www.aquantia.com/support/driver-download/

Part Number - Pick AQC107

I got this from the spec page of said motherboard - 1 x 10 Gigabit LAN 10/100/1000/2500/5000/10000 Mb/s (AQUANTIA® AQC107):

Platform - Windows
(only other option is for Linux systems)

Language - Derp

Accept the legal blah and download the driver.

*Download the Driver*

NOTE: It downloads BOTH the stand alone driver files, and the Installer for both 32bit and 64bit systems.

NOTE: I went to ADD/REMOVE in windows and uninstalled any Aquantia program/drivers.

So make sure you install the files or use the installer for the x64 system unless your running an old 32bit (then use the x86 installer).


My Aquantia port was plugged in while it installed. Immediately switched from the WIFI back to the Aquantia port once it installed.

So my problem = SOLVED

Hope this helps!

Back to Top
wolfmandim View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 Nov 2018
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wolfmandim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jan 2019 at 2:41am
I did exactly as you quoted.
The ASRock App, however, still shows the same info.
Since there is no Current Version data in it, I will not be bothered to update.
Thanks a lot for the info!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.