ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Asrock x470 Master SLI/AC Bootloop after BIOS upda
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Asrock x470 Master SLI/AC Bootloop after BIOS upda

 Post Reply Post Reply
Author
Message
VVictoria View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jan 2019
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VVictoria Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Asrock x470 Master SLI/AC Bootloop after BIOS upda
    Posted: 16 Jan 2019 at 6:26pm
Hello,
can anyone please help me fix this boot loop issue? I got a device which let's me flash my BIOS chip after a failed BIOS update via Windows. Basically, I tried to update BIOS in Windows with the official tool and when I restarted it never posted and the fans never stopped spinning. Now, a few days later, I got a device to flash the BIOS with the JSPI1/SPI pins and after a lot of troubleshooting, it seems to reliably flash the BIOS chip. The problem is that I still can't post. Now I boot loop, which I guess is progress, but still obviously not working. I've tried every version of the BIOS on the Asrock page. Does anyone know where I could find the BIOS P1.10, which is what the sticker on my BIOS said? I hope that version would work. I don't really know what else to do except an RMA at this point. I'd like to try doing some more stuff before then because that would take so long.

Does anyone have any advice or suggestions on getting that BIOS version? Thanks so much!
Back to Top
fnordie View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jul 2018
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fnordie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Jan 2019 at 4:08pm
here you can get the BIOS versions
https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20X470%20Gaming%20K4/#BIOS

also check you have new amd all in one drivers
(Update AMD AGESA to 1.0.0.6.
* Please install "AMD all in 1 with VGA driver ver:18.10.20_NHDA" or a later version before updating to this BIOS.
* If you updated the BIOS before updating the AMD all in one driver, please refer to the Display recovery SOP to recover your system.)
Back to Top
VVictoria View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jan 2019
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VVictoria Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Jan 2019 at 4:22pm
That link is for Fatal1ty, I have the x470 Master SLI/AC. Is that BIOS compatible with my device? Also, why do I need AMD all in one when I have an Nvidia discrete graphics card and no APU?
Back to Top
fnordie View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jul 2018
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fnordie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jan 2019 at 6:16pm
AMD all in one are the drivers for the x470 chipset, nothing to do with your GPU.

https://www.asrock.com/mb/AMD/X470%20Master%20SLI/#BIOS

this link sould be for the master sli
Back to Top
fnordie View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jul 2018
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fnordie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jan 2019 at 6:18pm
when i updated (x70 fatality) i also needed to do cmos reset because settings (for ram) would not safe
Back to Top
VVictoria View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jan 2019
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VVictoria Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jan 2019 at 6:23pm
Okay, that makes sense, thank you. My issue is that I cannot enter any OS or POST whatsoever so I can't install it. I've tried using my flashcat to flash older BIOS files that don't mention anything about the AMD thing but it still doesn't work. Is there a BIOS file that was extracted from an actual BIOS chip that I could try?

Thanks
Back to Top
VVictoria View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jan 2019
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote VVictoria Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jan 2019 at 6:24pm
Unfortunately, I've already tried resetting the CMOS by removing the CMOS battery and using the jumper and it still doesn't work. Do you have any other suggestions?
Back to Top
fnordie View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jul 2018
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fnordie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Jan 2019 at 3:59am
there is another forum where they release new bios before they are posted on official asrock website. but i think its german forum, but im sure you can ask in english too.

this the forum
https://www.jzelectronic.de/jz2/index.php?lid=dGlkPSZ0aGVtYV9pZD0mYWN0PTM4MDEx

this is the x470 discussion
https://www.jzelectronic.de/jz2/index.php?lid=dGlkPSZ0aGVtYV9pZD0mYWN0PTM4MDEx

download page
https://shop.jzelectronic.de/news.php?id=1547015580&sw=AM4

i wish good luck.


Back to Top
fnordie View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jul 2018
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fnordie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Jan 2019 at 4:03am
i suck giving links :)
https://www.jzelectronic.de/jz2/forum.php?act=38133
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.062 seconds.