ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - No OS Boot without a graphics card
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

No OS Boot without a graphics card

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
TemporaryPerson View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Sep 2020
Location: London
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TemporaryPerson Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Sep 2020 at 6:57pm
Late to the party, but: I've been able to boot without an attached monitor on an asrock b460m-itx/ac after enabling CSM in the BIOS. Otherwise, I got 5 beeps from the chassis speaker, and no boot.
Back to Top
hats0id View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Apr 2021
Status: Offline
Points: 30
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hats0id Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Apr 2021 at 11:19pm
I have some hosts on Asrock mainboards where i have inetl F without graphics and i can boot OS without any problems.

Asrock B460M Pro4 with i7-10700F   = OK
Asrock H370 Pro4 with i3-9100F     = OK
Asrock B460M-ITX/ac with i5-10400F = OK

Recently i purchased Gigabyte B460M DS3H with refused to boot with i5-10400F. I was thinking that it Gigabyte MB issue and last time i purchased again Asrock H470M-HVS and you know what? I can't boot OS without graphics. I have tried almost every option in BIOS and no luck.

BTW - i have checked OS logs and system try to BOOT, but something in the end goes wrong. Neworking is not starting, so i can't access it using ssh. We need a specialist to solve this.

/var/log/kern.log without graphics:

Apr 15 17:50:02 43oz-pve1 kernel: [    3.859298] softdog: initialized. soft_noboot=0 soft_margin=60 sec soft_panic=0 (nowayout=0)
Apr 15 17:50:02 43oz-pve1 kernel: [    3.860507] new mount options do not match the existing superblock, will be ignored
Apr 15 17:50:02 43oz-pve1 kernel: [    4.022705] bpfilter: Loaded bpfilter_umh pid 1173

/var/log/kern.log with graphics installed:

Apr 15 18:03:53 43oz-pve1 kernel: [    4.557232] softdog: initialized. soft_noboot=0 soft_margin=60 sec soft_panic=0 (nowayout=0)
Apr 15 18:03:53 43oz-pve1 kernel: [    4.561911] new mount options do not match the existing superblock, will be ignored
Apr 15 18:03:53 43oz-pve1 kernel: [    4.596775] vmbr0: port 1(enp2s0) entered blocking state
Apr 15 18:03:53 43oz-pve1 kernel: [    4.597609] vmbr0: port 1(enp2s0) entered disabled state

Without grahics networking is not starting. Any ideas?
Back to Top
hats0id View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Apr 2021
Status: Offline
Points: 30
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hats0id Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Apr 2021 at 12:47am
Update - centos 7 boots well without graphics. Proxmox VE 6.3 does not boot.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.055 seconds.