ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - BIOS update destroyed my KVM/vfio setup.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

BIOS update destroyed my KVM/vfio setup.

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
pantato View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 May 2019
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pantato Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 May 2019 at 12:08pm
Originally posted by wardog wardog wrote:

Oops.

Let's hope I can recover it.


Any luck waking it up or are you SOL?
Back to Top
pantato View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 May 2019
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pantato Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 May 2019 at 2:01pm
bump
Back to Top
Joykill3r View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 May 2019
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Joykill3r Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 May 2019 at 4:33am
Ah found this thread too, Exactly my problem x470 Taichi 2600x Ryzen.

Upgraded from P2.0 to get the LED S5 fix and rekt my VM Qemu setup..

Wish I saw these posts before i went to do it..
Back to Top
pantato View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 May 2019
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pantato Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 May 2019 at 11:49am
There is a "fix" that you can use to patch the linux kernel that sort of works. I can boot my VM now once per host boot on my rx580 after applying the patch.

https://clbin.com/GGnxm


Save that as a .patch file and look up how to compile the kernel with a patch for your respective distro. You must edit the 2nd to last 2 lines on the patch for your PCI-E ids.
eg. the "ls iommu" script given on the arch wiki (made a link here: http://ix.io/1Jqt ) shows my guest GPU PC id(s) like so:

IOMMU Group 16 24:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Ellesmere [Radeon RX 470/480/570/570X/580/580X/590] [1002:67df] (rev e7)
IOMMU Group 16 24:00.1 Audio device [0403]: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Ellesmere HDMI Audio [Radeon RX 470/480 / 570/580/590] [1002:aaf0]

So I had to edit the patch to look like this:

[daniel@satori ~]$ cat build/linux/trunk/quirks.patch
diff --git a/drivers/pci/quirks.c b/drivers/pci/quirks.c
index e2a879e93d86..62b754253318 100644
--- a/drivers/pci/quirks.c
+++ b/drivers/pci/quirks.c
@@ -5118,3 +5118,7 @@ SWITCHTEC_QUIRK(0x8573); /* PFXI 48XG3 */
SWITCHTEC_QUIRK(0x8574); /* PFXI 64XG3 */
SWITCHTEC_QUIRK(0x8575); /* PFXI 80XG3 */
SWITCHTEC_QUIRK(0x8576); /* PFXI 96XG3 */
+
+DECLARE_PCI_FIXUP_HEADER(0x1002, 0x67df, quirk_no_bus_reset);
+DECLARE_PCI_FIXUP_HEADER(0x1002, 0xaaf0, quirk_no_bus_reset);
+DECLARE_PCI_FIXUP_HEADER(0x1022, 0x145f, quirk_no_bus_reset);


Let me know if you want more help with this, I know how painful this mess is.
Back to Top
pantato View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 May 2019
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pantato Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 May 2019 at 11:51am
For some people that patch I posted fixes it entirely. For me, it gave me a working VM with some small issues. If you apply it, let me know how it works out for you and what your GPU is.
Back to Top
pantato View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 May 2019
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pantato Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 May 2019 at 7:40pm
Actually, scratch those last couple replies. The fix is here: https://clbin.com/VCiYJ
Back to Top
Kannen_g View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jul 2018
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kannen_g Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jun 2019 at 4:36am
Hallo, und hat das zurē¾¹cksetzen des Bios von 5.30 auf 5.10 funktioniert.
Gru? frank
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.