ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - 2400G with 570 using both gpus
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2400G with 570 using both gpus

 Post Reply Post Reply
Author
Message
mxpie57 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jun 2019
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mxpie57 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 2400G with 570 using both gpus
    Posted: 16 Jun 2019 at 2:47am
What I'm wanting to do is have a primary Monitor display from the RX 570 and a secondary monitor display from the onboard graphics of the 2400G (vega 11). I did this years ago with a A10-7850K.

So I am on BIOS v5.1 and have CPU GFX set to AUTO.

I installed AMD all in 1 with VGA driver ver:19.10.08_19H1_WHQL but windows is not detecting the Vega output for the 2nd monitor.

what am I doing wrong here? Do I need to download the specific display driver for 2400G from AMD support?
Back to Top
mxpie57 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jun 2019
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mxpie57 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jun 2019 at 2:49am
sorry, I am on Fatality AB350 Gaming K4
Back to Top
mxpie57 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jun 2019
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mxpie57 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jun 2019 at 3:21am
UPDATE: so I went back into BIOS and set GFX to force on as it was on disabled after the last driver update.

When windows booted I checked hardware and it showed the Vega with a yellow triangle symbol on it like it did not have proper driver. I right clicked and asked windows to search for driver. after a few seconds the screen flickered and then the system BSOD with atikmdag.sys listed as having caused a problem.
Back to Top
xhue View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 17 Aug 2018
Status: Offline
Points: 625
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xhue Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jun 2019 at 6:19am
You should wipe clean all AMD drivers. After you froced the iGPU in BIOS, your whole system needs the grphic drivers again.

Boot is safe mode, uninsall all AMD drivers, reboot.

Now you should be able to install the drivers anew and all should be fine.
Back to Top
mxpie57 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jun 2019
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mxpie57 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jun 2019 at 7:19am
Originally posted by xhue xhue wrote:

You should wipe clean all AMD drivers. After you froced the iGPU in BIOS, your whole system needs the grphic drivers again.

Boot is safe mode, uninsall all AMD drivers, reboot.

Now you should be able to install the drivers anew and all should be fine.


which drivers? the allinone? the ones from AMD support for 2400G? the ones from amd support for RX 570?

how is wiping and starting over different than starting from scratch with a new widows install like I did? Windows sees my vega, but when I try to update driver for it I get BSOD. none of this makes much sense.

I think I'll try wiping drivers and taking the RX 570 out. install as if I just have the vega, then see if I can put the 570 back in.
Back to Top
mxpie57 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jun 2019
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mxpie57 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jun 2019 at 9:55am
UPDATE:

So I wiped the drivers with DDU in safe mode and removed the RX 570 from my system. I reinstalled all drivers with just the 2400G. system booted fine and display worked like normal. I then reinstalled the RX 570 and again forced enabled the iGPU but get the same SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION BSOD on boot. With iGPU to auto in BIOS windows does not detect it so I suspect it disables with the 570 present without being forced.

This is kind of ridiculous.
Back to Top
kenbee View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Mar 2018
Location: 65806
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kenbee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jun 2019 at 3:35am
Just for giggles try setting the igpu as main instead.
Back to Top
mxpie57 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jun 2019
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mxpie57 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Jun 2019 at 11:04am
no help here. no help on AMD support forum.

guess I'll try windows support...
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.