ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X99 Extreme4 - POST without RAM?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

X99 Extreme4 - POST without RAM?

 Post Reply Post Reply
Author
Message
dmc12 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Nov 2015
Location: Baltimore, MD
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dmc12 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X99 Extreme4 - POST without RAM?
    Posted: 05 Nov 2015 at 1:01pm
I am upgrading my system and neglected to purchase new RAM, and my old DDR3 is not compatible with this board. Everything else is set up except for the RAM so I wanted to test it out just to see if I could get it to POST. Unfortunately that is not happening - just have the red LED illuminated and no video. Is that because no RAM is installed yet? I would have thought that I would be able to POST and launch the BIOS without having memory seated... figured it would have some amount of onboard memory.

Thanks in advance.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Status: Offline
Points: 5440
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Nov 2015 at 2:04pm
No RAM no post sorry Wink

Once you get some RAM you will be able to test the system, not posting without it isn't a bad sign.
Back to Top
dmc12 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Nov 2015
Location: Baltimore, MD
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dmc12 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Nov 2015 at 9:34pm
Phew! Thanks.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.