ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Ryzen 3000 series support
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ryzen 3000 series support

 Post Reply Post Reply Page  <1 1920212223 34>
Author
Message
Bol View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 31 Jul 2019
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bol Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aug 2019 at 10:27pm
Cleared cmos, updated to 3.50 in the hope of fix a week later and boot hangs as usual. On the upside, my m2 sata is now visible when I can see a boot screen which ain't very often.
Back to Top
exharris View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Aug 2019
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote exharris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Aug 2019 at 4:51pm
I just updated by B450M Pro4 from 3.40 to 3.60 to apply the AMD fix (to the RDRAND instruction probelm which stops Linux booting), and now cannot get into the BIOS menus, screen just goes blank and nothing happens. Not good.
Back to Top
pickleslips View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Aug 2019
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pickleslips Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 2:24pm
I've just built up a PC with a Taichi x570 & a 3900x and i'm getting 00 on Dr Debug.

I've reseated the CPU and reset the cmos but no change.

Is there anything else I could look at?
Back to Top
wenerikk View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Jul 2019
Status: Offline
Points: 34
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wenerikk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 3:48pm
Originally posted by pickleslips pickleslips wrote:

I've just built up a PC with a Taichi x570 & a 3900x and i'm getting 00 on Dr Debug.

I've reseated the CPU and reset the cmos but no change.

Is there anything else I could look at?


Mate, best solution is to return mobo from Asrock and buy from Gygabyte, believe me, I'm sitting here for 1+ month and still have boot issues...
Back to Top
exharris View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Aug 2019
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote exharris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 4:12pm
Managed to get into mine now using Windows 10 recovery menu options
Back to Top
sc5mu93 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Aug 2019
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sc5mu93 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 11:32pm
Originally posted by exharris exharris wrote:

I just updated by B450M Pro4 from 3.40 to 3.60 to apply the AMD fix (to the RDRAND instruction probelm which stops Linux booting), and now cannot get into the BIOS menus, screen just goes blank and nothing happens. Not good.


I had the same thing with my b450ITX/ac Fatality with 3.50 (latest non-Beta for this board). Stripped it down to nothing, and discovered it was the M.2 drive.

I lost the M.2 boot from previous BIOS update to support Ryzen 3K, however I could at least still access it from the OS. With the most recent, I physically had to remove it from the system to access the BIOS. (currently booting from SATA). Luckily, I was able to migrate everything over, prior to this "update" so I didn't lose any data.

I could access instant flash, and boot order (m.2 drive not listed) at boot. But F2/DEL lead to black screen with frozen old school cursor bar. Hard reset required.
Back to Top
cykh55 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 20 Aug 2019
Location: 91741
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cykh55 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Aug 2019 at 12:34am
Hi,

I updated my X470 Mobo from 1.4 to 1.9 then to 3.3 per instructions on Asrock website. Before I update the BIOs I also updated the driver packages as instructed. The update was done with Ryzen 3 1200. Windows 10 was loaded and BIOs updated to 3.3. After I switch to Ryzen 5 3600, the computer will not boot to even BIOs options screen, the power is on and off in a loop every 10 seconds. Please help to resolve this issue. Thanks
X470 Master SLI/AC
Radeon 580 GPU
Ryzen 5 3600
XPG SX8200 M.2
Back to Top
Daveydguk View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Apr 2019
Status: Offline
Points: 54
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Daveydguk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Aug 2019 at 3:01am
One thing which happens when I get my PC to eventually boot windows 10 64bit is the adrenalin drivers revert back to 19.7.5 from 19.8.1

B450 itx Fatal1ty, ryzen 3600, sata SSD, sapphire pulse Rx 580 4gb.
Back to Top
Daveydguk View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Apr 2019
Status: Offline
Points: 54
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Daveydguk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Aug 2019 at 3:02am
On firmware 3.50
Back to Top
Bol View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 31 Jul 2019
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bol Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Aug 2019 at 3:29am
I have exactly the same problem, not getting into a bios screen will mean a scrap motherboard as you won't be able to refresh to a previous bios. Mine did eventually post to a bios screen which I promptly reflashed to 3.30 so I can either sell it or test it with a earlier ryzen cpu. Removed my m2 sata and tried again - no different. Replaced m2 sata with a formatted one and exactly the same. Boot loops, fans speeding up and down no lights on keyboard or mouse. It will sit like this for hours. Spent all day yesterday trying to sort it and on the point of giving up and sending cpu back for rma. I know the board was fine with a 2200g so I have no logical explanation for the crappy behavior.

.   Next step is to try a 200 get in it for testing and to flash my next mobo if I decide to sell.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1920212223 34>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.