ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Ryzen 3000 series support
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ryzen 3000 series support

 Post Reply Post Reply Page  <1 1011121314 107>
Author
Message
SeiferAlmasy View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Aug 2019
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SeiferAlmasy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Aug 2019 at 11:23pm
Originally posted by AsiJu AsiJu wrote:

ASRock X370 Killer SLI
Bios version: P5.40
CPU: Ryzen 7 3800X
Memory: G.Skill (2x8GB) Trident Z, DDR4 3000MHz, CL14, 1.35V
(F4-3000C14D-16GTZ)
SSD: Crucial MX100
GPU: MSI GeForce RTX 2070 Armor

having same issues as many, getting boot cycles on cold boot, PC won't POST with memory above 2133 MHz, PC may hang at POST.

Waiting for a BIOS / AGESA update, patiently...

My main is Asrock X370 SLI,too.And it have big prolem.

I'm using Ryzen 5 2600,I setting overclock in BIOS but isn't working.Everything still default when it boots to OS.

My ram ADATA Spectrix D80 always fail with XMP profile 1 at bus 3000.
Back to Top
badboy141 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Aug 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote badboy141 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Aug 2019 at 12:39am
Beta bios listed before fixed ram issue for me and bsod clock_watchdog_timeout. Unfortunately anything above 3000Mhz is still unstable no matter what i do which wasn't a problem on 5.40 and before.
Back to Top
cerror View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 Jul 2019
Status: Offline
Points: 42
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cerror Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Aug 2019 at 3:09am
I've got the B450 Fatal1ty Gaming ITX/AC and was sent 3.42 but it still bootloops.
Fix your damn motherboards, we're a month later by this point.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 6558
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Aug 2019 at 9:56pm
AGESA 1.0.0.3ABB BIOS betas are up:

https://www.asrock.com/support/index.asp?cat=BIOS

It appears a few boards are missing from the list but I suspect they are still in testing. I have a feeling these will resolve the bulk of issues currently experienced on older versions.

Please pay attention to the BIOS descriptions, these beta BIOSes are not recommended for use with first and second gen CPUs.
Back to Top
marcooli0 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2019
Location: London
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marcooli0 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Aug 2019 at 11:14pm
Nice to see the X370 K4 being neglected. That's the last time I ever buy an ASRock board.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 6558
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Aug 2019 at 11:32pm
The AGESA only just came out, I am surprised ASRock has released betas for as many boards as it has already. Have a little patience, you will see similar stories from all brands right now.
Back to Top
marcooli0 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2019
Location: London
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marcooli0 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Aug 2019 at 11:56pm
Don't mind me - I'm just bitter that it's been this long. In the past, I've had related issues and ASRock doesn't seem to have very reachable customer support. That's what frustrates me most. We're basically relying on each other's hearsay it seems.
Back to Top
SilverDSS View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Mar 2018
Status: Offline
Points: 23
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SilverDSS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Aug 2019 at 12:49am
6.0 firmware seems to have resolved my issues (so far). Took about 4 cycles to boot. First boot gave me an "Orange" screen. All boots since seem to be working as normal. All previous bios ver gave me fits.

MY Specs
--------------
Board: ASRock AB350 Pro4
3.60 gigahertz AMD Ryzen 5 3600 6-Core
UEFI: American Megatrends Inc. P6.00 08/01/2019
Windows 10 Professional (x64) Version 1903 (build 18362.239)
Radeon Software 19.7.5
Sabrent [Hard drive] (1024.20 GB) -- drive 0,.
Gskill 16gb 3200
Radeon(TM) RX 460 Graphics [Display adapter]
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 6558
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Aug 2019 at 1:03am
Originally posted by marcooli0 marcooli0 wrote:

Don't mind me - I'm just bitter that it's been this long. In the past, I've had related issues and ASRock doesn't seem to have very reachable customer support. That's what frustrates me most. We're basically relying on each other's hearsay it seems.


I get it, I think many of us have been there with Ryzen. The x370 Gaming K4 was a bit of an unfortunate case, it was discontinued very shortly after launch due to component supply issues and replaced with the Gaming X. After that the Gaming X seemed to get priority updates and often times the K4 was left behind in this regard. I have a Gaming K4 myself but in my case, all my RAM kits worked with it without issue save for my 3600 kit that wouldn't run higher than 2933. I now use an x399 system and my 1600x is nestled in an X370 Taichi.

The Gaming K4 will get it's beta soon enough I am sure, given that it uses different components to newer boards (the reason it was discontinued to begin with) it may be that it needs a slightly different UEFI setup/optimization which would take longer to implement.
Back to Top
wino View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 Sep 2017
Status: Offline
Points: 55
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wino Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Aug 2019 at 1:15am
Originally posted by Xaltar Xaltar wrote:

AGESA 1.0.0.3ABB BIOS betas are up:

https://www.asrock.com/support/index.asp?cat=BIOS

...


I can see on this list 6.0 version for the Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac, but on the motherboard site the last version is 5.7...
| AB350 Gaming-ITX/ac 6.60 BIOS | Ryzen 5 1600 | G.Skill Flare X 2x8GB @ 3400 14-14-14-28 | Zotac GTX 1050 Ti | Samsung 960 EVO 250 GB M.2 | SilentiumPC Supremo M2 Gold 550W V2 |
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 1011121314 107>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.