ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X399 Taichi reboot loop with dr. Debug code 10
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

X399 Taichi reboot loop with dr. Debug code 10

 Post Reply Post Reply
Author
Message
NewUser View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 Jul 2019
Location: France
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NewUser Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X399 Taichi reboot loop with dr. Debug code 10
    Posted: 31 Jul 2019 at 12:03am
Hi,

I have just finished building an x399 Taichi based computer and it doesn't go pas booting.

[Config] :

- MB : x399 Taichi
- CPU : AMD Threadripper 1950X
- PSU : Corsair HX750i
- GPU : ASUS ROG STRIX 2070 OC
- RAM : Corsair CMK16GX4M2B3000C15
- Storage : Samsung 970 Evo 250 GB M.2-2280

[Problem description]

The computer is trapped in a booting loop :
   1. LEDs turn on.
   2. All fans (CPU and chassis) start working.
   3. Dr. Debug goes through a series of numbers and stops prompting "10".
   4. Approx. 10 seconds with LEDs, fans, and dr. Debug prompting "10". No information on the display.
   5. The computer shuts down.
   6. A few seconds later: back to step 1.

[Things that I have tried to fix this issue]

A1. Dr. Debug code "10" looks like a memory issue.

   - Reseated the RAM.
   - Changed numbers of RAM sticks on the MB at testing time while respecting the Manual information for dual-channel position.
   - Bought new RAM sticks.
   - Reseated the CPU.
   - Took off the GPU, storages and left just 1 RAM stick + fans. I have tried this step with all 6 RAM sticks.

All of those things have been tried with a cleared CMOS step in between.

A2. Tried updating the BIOS to newer (or older) versions with a FAT-32 formatted USB stick, following the manual instruction :

   - The MB LED (and bios flashing LED) would blink 3 or 4 times, and turn into steady green signaling that the bios update couldn't proceed. (NB: I am using a mac to format the USB stick and unzip the bios files into it, maybe MAC hidden files such as ".Spotlight" are troubleshooting with the BIOS flashing process?)

I am feeling a bit lost right now since none of the solutions I have tried made any progress. Dr. Debug is still showing "10" and the computer keeps rebooting the exact same way after all those manipulations, so I would really appreciate your help.


Many thanks.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.