ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - No radio bluetooth on X470 Master SLI
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

No radio bluetooth on X470 Master SLI

 Post Reply Post Reply
Author
Message
stefirons View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Aug 2019
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote stefirons Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: No radio bluetooth on X470 Master SLI
    Posted: 09 Aug 2019 at 4:07am
Goodmorning everyone,
I ask you for help as I have problems with the bluetooth of my Asrock X470 Master SLI card.
I have just assembled a PC with the following hardware components:

Asrock X470 Master SLI AMD X470 Socket AM4 ATX
AMD Ryzen 2700X CPU
Corsair Vengeance LPX Memories 16 GB (2 X 8 GB), DDR4, 3200 MHz, C16 XMP 2.0
Corsair RM750x
PNY VCQP2000-PB QUADRO P2000
Samsung SSD MZ-V7S500BW 970 EVO PLUS, 500 GB, M.2, NVMe

Everything seems to be going well, apart from the fact that the bluetooth radio module does not work. I have installed both the recommended drivers and the latest Intel drivers, but the bluetooth module is not activated and even under the device management the bluetooth radio module is indicated.
I also tried to perform a CMOS reset, but with no results.

Is there anyone who can give me advice?

Thank you!
Stefano
Back to Top
FernandoCarvalho View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 22 May 2020
Location: Brazil
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FernandoCarvalho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 May 2020 at 12:01pm
Hi, Stefano.

Did you get any solution to your problem? I'm having the same issue here. I've tried everything and still not working. Some help, please?
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 1953
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 May 2020 at 10:37pm
have you installed the
AMD CHIPSET DRIVERS ?

amd/support/drivers/x470 or x570 whatever your board is / chipset drivers

it seems the board needs the drivers for the wifi/bluetooth device to actually talk to the board/cpu
the wifi/bluetooth driver just tells windows how to use the wificard

but it needs the chipset drivers to act as the bridge
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
FernandoCarvalho View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 22 May 2020
Location: Brazil
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FernandoCarvalho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2020 at 12:34am
Yeah, I've installed the chipset drivers and still not working. It was working perfectly untill yesterday, The bluetooth icon disappear and now its not possible to connect any bluetooth Device anymore. In Windows appears the message "Unknow USB Device (Device Descriptor Request Failed)". I've tried The troubleshoot and nothing, I've restored The system and nothing... Still not working.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.