ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Upgrading RAM
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Upgrading RAM

 Post Reply Post Reply Page  <123>
Author
Message
Blacksaturn77 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2019
Location: Florida
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Blacksaturn77 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Aug 2019 at 9:20am
Okay. I'll have to look into that one... Currently have no idea how (or if i have the equipment) to make anything regarding Linux... or what info to expect. Thanks, man.
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 8:00am
What version of windows?
|Ryzen 7 3700x|X470 Master SLI/ac BIOS 3.50|4 x 8GB V-Color Skywalker 3200 @ 3200|RX 5700XT 8GB|EVGA GQ 850wtt 80+ Gold PSU|Win10 Pro x64|
Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler|
Back to Top
Blacksaturn77 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2019
Location: Florida
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Blacksaturn77 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 8:13am
Three Dee

Windows 7. 64 bit
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 9:48am
I read somewhere that there was a 16GB limit in Win7 ...
|Ryzen 7 3700x|X470 Master SLI/ac BIOS 3.50|4 x 8GB V-Color Skywalker 3200 @ 3200|RX 5700XT 8GB|EVGA GQ 850wtt 80+ Gold PSU|Win10 Pro x64|
Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler|
Back to Top
Blacksaturn77 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2019
Location: Florida
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Blacksaturn77 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 10:03am
Three Dee,

Good Call. Looking around and it looks like that may be the case. Was my first build and it never occurred to me that an OS would have any such limit.

SUX, but at least i know... THANKS
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 10:05am
...for the record.. you really should use your valid Win7 key and install Windows 10 X64 v1903 (May update) to best utilize your Ryzen based setup.
|Ryzen 7 3700x|X470 Master SLI/ac BIOS 3.50|4 x 8GB V-Color Skywalker 3200 @ 3200|RX 5700XT 8GB|EVGA GQ 850wtt 80+ Gold PSU|Win10 Pro x64|
Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler|
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 10:05am
glad to help, but I'm just a reader and pick up "stuff" here and there, lol.
|Ryzen 7 3700x|X470 Master SLI/ac BIOS 3.50|4 x 8GB V-Color Skywalker 3200 @ 3200|RX 5700XT 8GB|EVGA GQ 850wtt 80+ Gold PSU|Win10 Pro x64|
Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler|
Back to Top
Blacksaturn77 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2019
Location: Florida
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Blacksaturn77 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 10:11am
Yeah, I would've done that but the primary reason i went ahead and built a windows7 machine is because my store bought windows 10 (or maybe it was 8.1) machine would not allow me to run some of my graphic design software on it... "for some reason".

I'm afraid of running into the same issue.
Back to Top
ThreeDee View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Jul 2019
Location: Billings,MT
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThreeDee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Aug 2019 at 11:14am
Back up your stuff .. install Windows 10 and then install whatever software that you think might not work and see if does .. or if you have a buddy you could try an install on ... or you could run Windows 7 in a VM
|Ryzen 7 3700x|X470 Master SLI/ac BIOS 3.50|4 x 8GB V-Color Skywalker 3200 @ 3200|RX 5700XT 8GB|EVGA GQ 850wtt 80+ Gold PSU|Win10 Pro x64|
Noctua NH-U12S SE-AM4 CPU Cooler|
Back to Top
Ray62 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 01 Jul 2018
Location: Gemany, Berlin
Status: Offline
Points: 410
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ray62 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Aug 2019 at 12:04am
I never used Win7 Home, always Professional/Enterprise/Ultimate, so i also was not aware of the limits:
Windows 7 Home Basic 8GB
Windows 7 Home Premium 16 GB
https://docs.microsoft.com/en-us/windows/win32/memory/memory-limits-for-windows-releases#physical-memory-limits-windows-7
R7 2700X
Scythe Mugen5
Fata X370 Pro Gaming
G-Skill 2 x F4-3200C14-16GTZ
GeForce GTX 1080 Ti
NVME 960 PRO 512GB, 960 EVO 1TB
PS/2 Kb, USB Mouse
DarkPowerProP9 750W
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.