ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X570 Steel Legend: PolyChrome Sync Issue
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

X570 Steel Legend: PolyChrome Sync Issue

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
DZero85 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Aug 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DZero85 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X570 Steel Legend: PolyChrome Sync Issue
    Posted: 24 Aug 2019 at 12:06pm
First time using the forums to discuss my issue here, so go easy on me. x.x"

I'm not sure if anyone else had this problem before. I purchased an [url=https://www.asrock.com/mb/AMD/X570%20Steel%20Legend/index.us.asp#Overview]X570 Steel Legend[/url] a month ago for my first AMD PC Build. Motherboard is working fine for the most part, except for the RGB synchronization. Whether I use the PolyChrome Utility or go into my BIOS, red is somehow green, and green is red. Blue seems to be the only color that remains a constant.

As it stands, that seems to be my biggest issue. If anyone is willing to help me out through this, I'm all ears.

And just in case if anyone needs the specs of my PC:

CPU: AMD Ryzen 3700X
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro/2x8GB @3000MHz
Graphic Card: EVGA GeForce GTX 970 (I'm planning to upgrade to a RTX 2070 Super)

Motherboard BIOS Version: 1.60 (Planning to update to 1.70 soon)
ASRock PolyChrome RGB Version: 2.0.25

Back to Top
DZero85 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Aug 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DZero85 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Aug 2019 at 12:09pm
And of course, I screw up the URL link. >.<" Lemme try it again:
[URL=https://www.asrock.com/mb/AMD/X570%20Steel%20Legend/index.us.asp#Overview]X570 Steel Legend[/URL]
Back to Top
DZero85 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Aug 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DZero85 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Aug 2019 at 10:04pm
Anyone around? o.o
Back to Top
rtazaki View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Aug 2019
Location: Japan
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rtazaki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Aug 2019 at 11:32pm
same.

I have found at least 2 problems.

1. Sync doesn't work
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=12234&KW=&PID=67119&title=rgb-issues-polychrome-sync#67119
2. Firmware may not be updated
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=11684&KW=&PID=66045&title=polychrome-sync-not-working#66045

-----
I regret having bought this product.

There are many problems with RGB Sync,
Do ASRock ignore reports from many users?

Please more spend time solving this problems.
Otherwise, the real cause will be hidden with
cargo cults accumulated by the user in forums
Back to Top
gizmic View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 13 Jun 2018
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 446
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gizmic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Aug 2019 at 11:47pm
read this and flash your rgb
Back to Top
gizmic View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 13 Jun 2018
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 446
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gizmic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Aug 2019 at 11:48pm
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=4537&title=rgb-led-issues
Back to Top
rtazaki View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Aug 2019
Location: Japan
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rtazaki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Aug 2019 at 12:01am
Originally posted by gizmic gizmic wrote:

http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=4537&title=rgb-led-issues


What do you read?

i said.
>2. Firmware may not be updated
Back to Top
Brians5t7 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Aug 2019
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Brians5t7 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Aug 2019 at 3:11pm
Also getting the red/green color swap, and flickering in my LEDs.

After reading thru all 8 pages or the linked post, I haven't found Nothing I have not tried yet. Anyone have any more suggestions? How long do we have for a warranty return?
Back to Top
gizmic View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 13 Jun 2018
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 446
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gizmic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sep 2019 at 9:05pm
if you can flash it then there is another app blocking it i've helped a friend flash a x570 taichi which is working fine right now
Back to Top
Brians5t7 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Aug 2019
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Brians5t7 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Sep 2019 at 5:31am
Solved, the above referenced post is out of date, the new command line is:

wICPFLASHadsbv2.exe /File=nu51_3.04

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.