ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X470D4U
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

X470D4U

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
Numbernine View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Nov 2020
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Numbernine Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X470D4U
    Posted: 16 Nov 2020 at 8:32am
Originally posted by xadox xadox wrote:

Here the Link to a Beta v2.05:
https://www.dropbox.com/s/ct5s6mzty33xnto/X470D4U_L2.05.00.ima?dl=0


Thank you so much for posting this, xadox. I bought an X470D4U a few days ago and using this BMC firmware is literally the only way I've been able to get the BMC to work!
Back to Top
helixzz View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Oct 2020
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote helixzz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Oct 2020 at 7:03pm
Thanks very much! Is there any release note or something?
Back to Top
xadox View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 12 Apr 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (2) Thanks(2)   Quote xadox Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Oct 2020 at 5:19pm
Here the Link to a Beta v2.05:
https://www.dropbox.com/s/ct5s6mzty33xnto/X470D4U_L2.05.00.ima?dl=0
Back to Top
helixzz View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 08 Oct 2020
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote helixzz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Oct 2020 at 2:50pm
Asking for 1.94.00 BMC firmware too. Encountered an strange issue where BMC reports VBAT is 0.00V, and the board loops at booting, completes its POST and reboots again. I even can't boot into BIOS Setup.
Back to Top
xadox View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 12 Apr 2020
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xadox Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Apr 2020 at 9:28pm
Where can I get the new BMC version 1.94?
I ask because the official support page still offers V1.90.
Back to Top
cx5 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 15 Sep 2017
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 251
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cx5 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Dec 2019 at 3:09pm
[/QUOTE]

** UPDATE!

[/QUOTE]

WoW, great of you to reply here, hope he sees this good news.
X370Taichi 4x8GB HOF4CXLBS3600K17LD162C CX750M Optane900P TT_V71
3800x PoseidonAbsoluteZero4 BarrowPWM-17w pump4200rpm>bykski420x140x28
HISvega64 BS-AMRVEGA-PA FancierPWM-10w pump2700rpm>420x140x86
Back to Top
zrock-vic-dum View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Nov 2019
Location: New Zealand
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zrock-vic-dum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Dec 2019 at 6:20am
Originally posted by zrock-vic-dum zrock-vic-dum wrote:

WORKAROUND!!!! X470D4U !!! UNPLUG THE MONITOR FROM THE BOARD!!!

I have had two of these mainboards and both behave in exactly the same way with regard to system hanging/freezing, loss of IPMI functionality. But I found a work-around that makes the IPMI/KVM functional.

!!!UNPLUG THE MONITOR FROM THE BOARD!!! then use the IPMI/KVM to view the console session it will function properly.

* i tried two different monitors, two different mainboards and same result. During the boot process ie before the bios screen if you are attached to the IPMI/KVM session the system will have all kinds of issues which i mention above.


BMC firmware 1.60
BIOS ver. P3.20



** UPDATE!

After working with asrock and providing them all the details to reproduce the fault which we discovered there was more ( their test monitor was low resolution so it did not bring out the issue).

After confirming that the resolution of the attached monitor is a factor ( higher res monitors bring out the BUG ). Asrock quickly produced and supplied me with a new BMC FW 1.94.00. This appears to have solved the problem.

So my thoughts on this mainboard and Asrock are positive. I can now say that I recommend this serverboard.
Back to Top
zrock-vic-dum View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Nov 2019
Location: New Zealand
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zrock-vic-dum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Dec 2019 at 9:49am
WORKAROUND!!!! X470D4U !!! UNPLUG THE MONITOR FROM THE BOARD!!!

I have had two of these mainboards and both behave in exactly the same way with regard to system hanging/freezing, loss of IPMI functionality. But I found a work-around that makes the IPMI/KVM functional.

!!!UNPLUG THE MONITOR FROM THE BOARD!!! then use the IPMI/KVM to view the console session it will function properly.

* i tried two different monitors, two different mainboards and same result. During the boot process ie before the bios screen if you are attached to the IPMI/KVM session the system will have all kinds of issues which i mention above.


BMC firmware 1.60
BIOS ver. P3.20

Back to Top
greentower View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Nov 2019
Location: Russia
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote greentower Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Nov 2019 at 1:51pm
Originally posted by Mino Mino wrote:

Two things :

1) Each time you reboot the server, the BMC is also rebooted, so if you want for example to access the BIOS settings, you can't because the remote session is reinitialized and thus you can't press the DEL button.

This way the onyl way to access the BIOS settings is going on the server with your screen and keyboard and plug them in.

Can you tell me what is the purpose of IPMI/Remote session ?

2) I found that unchecking the "Enable inventory support" option in the BIOS let the server boot without problem. So inventory option must be disabled and is useless now.

1. I have same problems with dual reboots system and bmc (when use ACPI Shutdown or reboot, But I get postcode 33 after this or when I use shutdown or power off button, system not starts next time and next powercycling solve the problem)
2. I get from support BIOS L1.25 and BMC 1.90 but this not helps(but this solves esxi 6.7 hungs on storage initialization). After updates I clear the CMOS by remove battery and closing by it(battery) clear cmos pins.
3. I use BIOS option to Disable "Inventory support" and this solve my problems.
At now I try to return this option to Enable and I have no problem with dual (bios and bmc) reboots. Now I can't reproduce the problem.
4. My system is: Asrock X470D4u mobo, Ryzen 7 3700x, 16Gbx2 DDR4 2666 Mhz 1.2V, 2xpci-e M.2 ssd ADATA SX8200
Back to Top
Mino View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 24 Aug 2019
Location: France
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mino Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Aug 2019 at 1:33pm
This motherboard is very unstable. Try disabling device inventory in BIOS, for me it works better after doing that.

And for the watchdog, i found that Linux kernel try to load sp5100_tco module but it has to load ipmi_watchdog module.
With the good module, watchdog works fine.

Also something I don't understand is on one of my card i have the choice for network interface between eth0 and eth1 with a new "bonding" menu for bond0. And I don't have these settings on the 2 other cards.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.