ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Phantom Gaming X - where are BIOS_A_LED?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Phantom Gaming X - where are BIOS_A_LED?

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Burgurne View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Sep 2019
Location: Denmark
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Burgurne Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Phantom Gaming X - where are BIOS_A_LED?
    Posted: 15 Sep 2019 at 6:33am
Greetings.
My first post inhere.
In the manual I read that I can see which BIOS is the currently active by BIOS_A_LED or BIOS_B_LED. But I can't find these leds on the mobo at all?
I have downloaded the full manual for this mobo as .pdf to try and make a search for BIOS_A_LED, but only the text where it says that I can see which BIOS is active shows up. Can't find it in any graph or text.

Are the LEDs for the 2 BIOS anywhere on the mobo?
Best regards
Burgurne
Back to Top
CHnuschti View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Jun 2019
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CHnuschti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Sep 2019 at 3:01pm
Very likely the LEDs don't exist. Same as on my Taichi Ultimate Z390. http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=11736
Must be the result of the continous sloppy copy&paste of manuals from the older to the newer mobos.
Back to Top
Burgurne View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Sep 2019
Location: Denmark
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Burgurne Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Sep 2019 at 4:40am
Oh, I see. The I really don't have a chance to know which one is in use?
I'm a little scared about the option in BIOS saying "Secure Backup BIOS". the help-text describe it like this: Use to duplicate a working copy of the BIOS files to the active BIOS
But I don't know if it is currently running on "normal" BIOS_A or "backup" BIOS_B?
Best regards
Burgurne
Back to Top
CHnuschti View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Jun 2019
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CHnuschti Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Sep 2019 at 4:52am
Only BIOS A(ctive) runs always. Only in "emergency" cases the BIOS B(ackup) will be copied into A.
This whole "security" concept is quite unsatisfying IMO, as -beside praying- you can't take active action and must rely on the "automatic" process.
Also unclear is if when you upgrade your BIOS, if both A and B get upgraded or not. Really a shame how this hole issue is left so undocumented.

The option in BIOS saying "Secure Backup BIOS" will copy the current running BIOS A into B, I've tried it.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.