ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X570 Taichi RGB flash problems
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

X570 Taichi RGB flash problems

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Newrockuser View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 26 Sep 2019
Location: Belgium
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Newrockuser Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X570 Taichi RGB flash problems
    Posted: 26 Sep 2019 at 3:53am
I built new system with a 3700x on a X570 Taichi.

RGB components are:
Gskill Trident RGB (on QVL)
Coolermaster H500M with 2 ARGB 200mm fans from coolermaster
Asus strix 2070 Super
Corsair strafe mk2 RGB

For a couple of days the RBG of the Fans, the motherboard and the memory synced. The GPU was set up to change colour when it warmed up. The keyboard was set up independently - No issues.

As of today the RGB strip on the edge of the motherboard looks like it strobes. the colours are still correct its just flickering all the time.

When I Turn all the RGB lighting off and then only turn on the RGB of the RAM sticks, the edge of the motherboard starts strobing. When I then turn off the RGB on the Gskill Trident the RGB on the RAM comes on and the RGB on the edge of the motherboard turns off.

I'd like to flash the RGB chip to see if this fixes the problem but when I try to do it, nothing happens. I killed all the other RGB software too but it still won't flash. Does anyone have any ideas ? I'm using the application in the bin folder to try and flash it.
Back to Top
Raul View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 Sep 2019
Location: Argentina
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Raul Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Sep 2019 at 6:40am
I have the same issues, leds flickering in the motherboard side, and the rgb strips.
1- I remove app, install again. same problem.
2- Try to control rgb led in bios, same problem.
3- Try new bios version, same problem.
Rgb leds in ram ok- Cpu Cooler OK, and the front of motherboard OK
My system is Taichi x570
AMD Ryzen 3700x
32 gB ram GsKill trident RGB
Asus Strix 980
leds rgb strip Phantek
No post code in motherboard,that say me error
Back to Top
Newrockuser View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 26 Sep 2019
Location: Belgium
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Newrockuser Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Sep 2019 at 4:34pm
Fixed it. Had to run the flash utility from dos as an admin.
Part A
- Press the windows key and R (opens up a command box)
- type "CMD"
- confirm by pressing "control shift and enter" at the same time (this will let you run cmd as an admin)
-enter "cd .." till you are in in the C: root directory, if you want to verify this just enter "Dir"

Part B
Now you need to go to the directory where you installed your asrock RGB software. You can do this in one command line but lets go step by step to avoid confusion

CD program files (X86)
CD Asrock Utility
CD ASRRGBLED
CD bin

Now you are in the directory where the flash aplication is. The file you will need to flash is in this same folder and the filename starts with "nu" I do suggest you back this file up in windows before you flash it.

Final step
enter "wiCPFLASHADSBV2 /file=Filename (swap out filename with the version number of your "nu" file in my case it was nu51_3.04)

The RGB should get flashed then and your RGB should be fixed.
Hope this was helpfull, now I'm off to search the bios for where to turn off the RGB when the system is powered down !
Back to Top
Raul View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 Sep 2019
Location: Argentina
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Raul Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2019 at 3:23am
I fixed too, thanks Newrockuser
Back to Top
Whiplash_XXIII View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30 Sep 2019
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Whiplash_XXIII Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Sep 2019 at 10:05pm
Originally posted by Newrockuser Newrockuser wrote:

Fixed it. Had to run the flash utility from dos as an admin.
Part A
- Press the windows key and R (opens up a command box)
- type "CMD"
- confirm by pressing "control shift and enter" at the same time (this will let you run cmd as an admin)
-enter "cd .." till you are in in the C: root directory, if you want to verify this just enter "Dir"

Part B
Now you need to go to the directory where you installed your asrock RGB software. You can do this in one command line but lets go step by step to avoid confusion

CD program files (X86)
CD Asrock Utility
CD ASRRGBLED
CD bin

Now you are in the directory where the flash aplication is. The file you will need to flash is in this same folder and the filename starts with "nu" I do suggest you back this file up in windows before you flash it.

Final step
enter "wiCPFLASHADSBV2 /file=Filename (swap out filename with the version number of your "nu" file in my case it was nu51_3.04)

The RGB should get flashed then and your RGB should be fixed.
Hope this was helpfull, now I'm off to search the bios for where to turn off the RGB when the system is powered down !


Ok so this sounds exactly like my issue except I can? get the Command Prompt to work to save my life. I feel that I? typing in and doing exactly what? been post but to no avail. Please help.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.