ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ASRock b450m Pro4 not detecting 1tb nvme
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

ASRock b450m Pro4 not detecting 1tb nvme

 Post Reply Post Reply
Author
Message
jajangmien View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Dec 2019
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jajangmien Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ASRock b450m Pro4 not detecting 1tb nvme
    Posted: 07 Dec 2019 at 11:59pm
So I just built a pc for my father. Boots up fine without any trouble, but when I try and install windows on it the "Crucial P1 1TB 3D NAND NVMe PCIe M.2 SSD" isn't detected. I realized that the drive isn't detected in the BIOS either.

I've tried both the ultra M.2 slot as well as the other slot with no change. I've also updated the Bios on the mobo as well. Any advice?

Parts in question:

Crucial m.2 ssd
https://www.amazon.com/Crucial-1TB-NAND-NVMe-PCIe/dp/B07J2Q4SWZ

Asrock B450M PRO4
https://www.amazon.com/ASRock-B450M-PRO4-F-Promontory-Motherboard/dp/B07QXNJHV8/ref=sr_1_1?crid=2QIRVO1DV37K9&keywords=asrock+b450m+pro4&qid=1575732731&s=electronics&sprefix=asrock+%2Celectronics%2C160&sr=1-1
Back to Top
KendeR View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Dec 2019
Location: Oshawa
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KendeR Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Dec 2019 at 2:13am
I have the same Crucial SSD and MOBO...and no luck trying to mount it. Bios is updated, all is good...just not seeing the 1tb Crucial drive?

Did you find a way to do it?
Back to Top
mwjr View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Jan 2020
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mwjr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jan 2020 at 1:36am
Having the same issues. Same SSD and same motherboard.
Back to Top
SPaRticH View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13 Jan 2020
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SPaRticH Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Jan 2020 at 4:42am
I read your post and I also have B450M Pro4 in use. I have had problems for a few days with the detection of a new SSD and I could not know if it was broken or just not detectable. Please read under

[URL]
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=13429&PID=72060&title=b450m-pro4-vs-samsung-970-evo-plus-nvme-m2#72060
[/URL]

and let me know if it was helpful.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.