ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > HTPC&Gaming Barebone&Others
  New Posts New Posts RSS Feed - deskmini a300 boot problem
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

deskmini a300 boot problem

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
J Z View Drop Down
ASRock_Partner
ASRock_Partner
Avatar

Joined: 09 Sep 2016
Location: Germany
Status: Offline
Points: 868
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote J Z Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: deskmini a300 boot problem
    Posted: 29 Jul 2020 at 5:37pm
New BIOS online with me :)
Kind Regards,
JZ

https://shop.JZelectronic.de - Der Shop mit ausgesuchter ASRock Profi Hardware

https://www.facebook.com/asrock.de
Back to Top
J Z View Drop Down
ASRock_Partner
ASRock_Partner
Avatar

Joined: 09 Sep 2016
Location: Germany
Status: Offline
Points: 868
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote J Z Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Jul 2020 at 4:59pm
No JZ recommendation for the 3.60L, too many BUGs I noticed.

A new BIOS with AGESA V2 1002 will come.
Kind Regards,
JZ

https://shop.JZelectronic.de - Der Shop mit ausgesuchter ASRock Profi Hardware

https://www.facebook.com/asrock.de
Back to Top
Digitalkaese View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 Jul 2020
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Digitalkaese Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Jul 2020 at 3:52pm
Hello J Z,
Have recognised that you have created a new BETA BIOS P3.60L thanks for that.
But I must say that I am not brave enough to flash it, I would prefer official downloads from Asrock. Do not want to brick my A300.
Has anyone else tested it?
Does this support 4700g already?
Thanks
Back to Top
J Z View Drop Down
ASRock_Partner
ASRock_Partner
Avatar

Joined: 09 Sep 2016
Location: Germany
Status: Offline
Points: 868
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote J Z Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Jul 2020 at 3:00pm
Hello,

have a new BIOS which solves the problems

https://shop.jzelectronic.de/news.php?sw=AM4&kat=Bios
Kind Regards,
JZ

https://shop.JZelectronic.de - Der Shop mit ausgesuchter ASRock Profi Hardware

https://www.facebook.com/asrock.de
Back to Top
Hammerfest View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jun 2020
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hammerfest Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Jun 2020 at 9:06am
Regarding virtualization problem: This is a known issue due to the buggy AGESA/Modules in the the last 2 BIOS updates that added ONLY the initial support for Zen+ (3x00G APU's).

So far, support in my tickets have stated that there are no plans to update the AGESA/Modules for this model, despite the fact that they literally have forum's full of people with issues.

That said, create a ticket to suppport, maybe it will get them to at least change the tone to "we will update it to the latest when we have time" (and actually do it) which is even more acceptable then "nope, let it die with its KNOWN bugs"...
BTW, they did release a 3.53 beta which fixed the issues (shocker, updated modules!) only to revert with 3.60... maybe you can get them to link you to it!



It is what it is and I am responsible for 20+ of these in one way or another and ASRock has made my life a living hell...
Back to Top
3735943886 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Jun 2020
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 3735943886 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jun 2020 at 12:57pm
The problem is probably d/t virtualization.
I don't know why but when I enable SVM and hyperV, the box won't boot.
Back to Top
linuxrocks View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Jun 2020
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote linuxrocks Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Jun 2020 at 12:37am
I too have this problem. After clearing CMOS I get one boot. A reboot will just cause a black screen.
Back to Top
MotorPsico View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Jun 2020
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MotorPsico Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Jun 2020 at 2:31am
Same problem here.

Have just bought an A300, installed with Athlon 3000G, Noctua cooler, 2x4gb Crucial Sodimm and 2x1tb Crucial P1 NVMe SSD.

Installed Ubuntu 20.04 to an USB, and after rebooting from the install I get a blank screen, no Bios access, no booting.

The only solution was to clear the cmos, then I was able to enter the bios, boot and Ubuntu was working, thought I was some glitch, installed and configured things in Ubuntu, restarted and again, blank screen after rebooting.

Once again I cleared the cmos, and I was able to enter the Bios, the version of the bios was 3.5 so I updated it to 3.6.

I then installed FreeNAS to give it a try, installed and restarted without a problem, I tried couple of times so I thought the problem was solved.

I wasn? happy with FreeNAS, so I decided to go back to Ubuntu, now I installed Ubuntu but in one of the NVMe disks, installation run without any problem, and at the time of restarting, again blank screen, no bios access no booting, nothing.

I will have to clear the cmos AGAIN in order to be able to do something.

This is really annoying, Asrock should give us a solution really fast.

I have this very clear, this is solved within a week or the case is going back and I will give very bad opinions about A300 setup.

Could it be a UEFI problem? Read about this kind of problems in Ubuntu forums.
Back to Top
Hammerfest View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jun 2020
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hammerfest Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Jun 2020 at 5:08am
sucks that so many of us having issues and fix forthcoming

everyone with the issue should make a support ticket
Back to Top
jameswilddev2 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Jun 2020
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jameswilddev2 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2020 at 10:03pm
I'm seeing the same problems as you with just one NVME - I get one boot per CMOS clear - ASRock did not indicate to me that fixed firmware is on the way. Perhaps if we make enough noise they will fix this bug.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 9.453 seconds.