ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ADDressable RGB
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

ADDressable RGB

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Meta View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Oct 2019
Location: Nova Scotia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Meta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ADDressable RGB
    Posted: 31 May 2020 at 2:15am
I am only using the 3 pin 5V header on my Phantom Gaming 4.
The led turns on fine ,changes colour etc.
BUT !!! In the Polychrome app I cannot control through ADD RGB.
It will control them through RGB header 1 ????!!!!
Again I have NOTHING plugged into Header 1 or 2 on board.
I am using Compatible 3 pin 5v led. And only have ADD RGB Header used !!
Please help !!

Always Help !!
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Online
Points: 2665
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Jun 2020 at 4:28pm
Dear Meta,

Thanks for posting your query.

Could you kindly provide the full model name of the motherboard for us to check?

Also, please let us know the utility version that you have.

With thanks,
ASRock TSD
Back to Top
Meta View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Oct 2019
Location: Nova Scotia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Meta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Jun 2020 at 11:19pm
Z390 Phantom Gaming 4
Part #   90-MXB8X0-A0UAYZ
Polychrome 1.0.64

Again I am only using 3 pin header--But in program RGB header 1 will turn off all led.
I am NOT using Header 1 or 2.
Also ADD RGB will not properly control lights.
Always Help !!
Back to Top
Meta View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Oct 2019
Location: Nova Scotia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Meta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2020 at 8:44am
Now the bloody program won't even start up !!!
Damn this board is junk !!!!
Should have stayed with Asus !!!
Takes forever to get help.
Always Help !!
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Online
Points: 2665
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2020 at 10:48am
Dear Meta,

Thanks for the reply.

Please make sure that there are no other third-party tools/drivers related to RGB installed to the system. If there are other utilities please uninstall them.

If the problem persists, please try:
Step 1. Uninstall the ASRock polychrome utility.
Step 2. Restart the system.
Step 3. Install the ASRock polychrome utility.
Step 4. Restart the system.
Step 5. Go to C:\Program Files (x86)\ASRock Utility\ASRRGBLED\Bin
Step 6. Execute the"WriteFW.bat"


Steps above will allow users to flash the RGB firmware manually.
Kindly check if the RGB can work properly.

If the problem persists, kindly clean install the Win10 and repeat from Step 1.


With thanks,
ASRock TSD


For the faster support, please fill out the form from the link below:
https://event.asrock.com/tsd.asp

Edited by ASRock_TSD - 02 Jun 2020 at 10:50am
Back to Top
Meta View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Oct 2019
Location: Nova Scotia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Meta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2020 at 11:09am
No I have not installed 3rd party software for this --as we all know there is no such thing !!!!!--Each is specific to manufacturer !!
I will flash the firmware tomorrow !!
If that does not work ..there is NO BLOODY WAY I am wiping my system to get this to work !!!!
My son has an ASUS board and the RGB is flawless in that one !!!
I have been reading to much in the forums of the issues with your RGB.,,If the flash does not work I will simply chalk it up to lesson learned in buying a poorly made Motherboard.
And I will just go to a different brand..this board is still under warranty,but even a new one will not solve the problem.
I should have done more research before my purchase--then I would have seen from the multiple problems that ASROCK is not a quality brand.
Always Help !!
Back to Top
Meta View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Oct 2019
Location: Nova Scotia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Meta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2020 at 11:11am
I have filled out your Support form 2 times now.
And still I have not been contacted about this issue.
That was a waste of my time.
Oct 2019 I bought this board,and from the start it has been troublesome..
Always Help !!
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Online
Points: 2665
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jun 2020 at 11:25am
Dear Meta,

Thanks for getting back to us.

Could you kindly provide the name and the title of the email that you filled?

We will check into it.

With thanks,
ASRock TSD
Back to Top
Meta View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Oct 2019
Location: Nova Scotia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Meta Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jun 2020 at 9:10am
I have had to many issues with ASROCK.
I am going to go back to ASUS.
Buying ROG tomorrow.
Appreciate your time.
Always Help !!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.