ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Graphics Card
  New Posts New Posts RSS Feed - Radeon RX 5600xt vBIOS info
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Radeon RX 5600xt vBIOS info

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Status: Offline
Points: 5822
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Radeon RX 5600xt vBIOS info
    Posted: 08 Jul 2020 at 9:59pm
For anyone interested, all new 5600xt GPUs shipped out by ASRock come with the
latest vBIOS already flashed to them. A small number however went out to retailers
before the new version was available. For those of you unsure if you have the new
firmware or not here is some info.

The old version is:

017.001.000.049....

The newest version is:

017.001.000.068....

Here is a GPUz screen grab of the new version.



If this is what you see in GPUz then you have the latest version already. If
not, go to your product page and download then flash the latest version. I am
told there is very low risk of damaging anything, if the update freezes simply
reset the system and try again.

Edited by Xaltar - 08 Jul 2020 at 10:04pm
Back to Top
vucat View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2020
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vucat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Aug 2020 at 3:17am
Hi, I also has a RX 5600 XT and install it on a B550m Asrock Steel Legend with the same driver versiona above. But the GPU-Z report that my graphic card support x16 4.0 and current running at x16 3.0.
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 2668
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Aug 2020 at 11:43am
Dear Vucat,

Thank you for choosing ASRock and contacting us.

Regarding your case, we tested at our lab but cannot duplicate the symptom.

Could you provide your detail configuration for us to clarify?

Thank you!
Yours truly,
ASRock TSD

Edited by ASRock_TSD - 04 Aug 2020 at 11:44am
Back to Top
vucat View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2020
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vucat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Aug 2020 at 12:04pm
Hi ASRock team,

I'm new so which configurations that you need?



Thanks for your quick response!
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 2668
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Aug 2020 at 3:29pm
Dear Vucat,

Thank you for your reply.

We tested with a similar configuration as yours but still cannot duplicate the symptom.

Please download and install the latest VGA driver from AMD website and put some loading to test.
https://www.amd.com/en/support/graphics/amd-radeon-5600-series/amd-radeon-rx-5600-series/amd-radeon-rx-5600-xt

Thank you!
Yours truly,
ASRock TSD
Back to Top
vucat View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2020
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vucat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Aug 2020 at 4:44pm
That's weird. I think I already on the latest driver version.



Please let me know if you find out something like BIOS version, config or anything that relates...

Thanks so much!!! :D
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 2668
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Aug 2020 at 5:44pm
Dear Vucat,

Thank you for your reply.
Please load BIOS default and reinstall the CPU and GPU to test.

Thank you!
Yours truly,
ASRock TSD
Back to Top
vucat View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2020
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote vucat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Aug 2020 at 4:37pm
Hi ASRock team,

I just want to notice that after load default BIOS and reinstall the CPU and GPU seems not work to me. Is there any rules or setting in BIOS that I can change Pcie lanes for GPU or just Enable it? I found some other mainboard has this setting but cannot found on this.

Thanks for your supporting!
Back to Top
onlinematka View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Oct 2020
Location: India
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote onlinematka Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Oct 2020 at 8:12pm
Impressive information you shared. Lot's of thanks. [URL=https://onlinematka.games/]Online Matka Games[/URL]
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.