ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Bios updated successfully but stuck in boot loop
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Bios updated successfully but stuck in boot loop

 Post Reply Post Reply
Author
Message
CaptainSpen View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2020
Location: USA
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CaptainSpen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Bios updated successfully but stuck in boot loop
    Posted: 15 Aug 2020 at 8:43am
I recently updated the bios of a ab350m motherboard. I was on the bios version 1.20 and I went one update at a time to 3.20. Once I got to this version I tried updating to the next version available called 4.20. As a requirement of this update it ask for you to be on the bios version 3.20 which I was and to turn off and ftrn (something like that) inside the advanced bios settings. This setting was turned off. Now I did the update and it was successful, but when I turn on my pc it boots but before it reaches the bios screen it turn off. I cannot reach the bios screen.

My pc spec:
Ryzen 5 1400
Rx 590
32 GB DDR4
430w PSU

If anyone know how I can fix this it would be appreciated.
Back to Top
SkyForce6 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 Aug 2020
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SkyForce6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aug 2020 at 9:02am
Have you tried to boot with just 2 memory sticks for a total of 16GB of RAM? Your 4 sticks might be causing this instability. First gen Ryzen have poor memory support unfortunately!
Back to Top
CaptainSpen View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2020
Location: USA
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CaptainSpen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aug 2020 at 9:03am
Just tried resetting csmos battery and jumper but still nothing works. My pc leds fans light up and everything is working just cannot get past bios. I replaced the cmos battery with a brand new one but does the same thing. Is there anything I can do to save this?
Back to Top
CaptainSpen View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2020
Location: USA
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CaptainSpen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aug 2020 at 9:04am
Just replaced cmos battery and tried moving the jumper but still nothing works. Is there anything I can do to save it?
Back to Top
CaptainSpen View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2020
Location: USA
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CaptainSpen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aug 2020 at 9:04am
No I have not tried it. I only have 2 sticks though and both are 16GB each.
Back to Top
SkyForce6 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 Aug 2020
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SkyForce6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aug 2020 at 9:05am
Try to boot with just 1 stick then and see if that works...
Back to Top
CaptainSpen View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2020
Location: USA
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CaptainSpen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aug 2020 at 9:09am
Ok so now my pc stay on but I do not have any display. No bios screen is shown but at least it isn? turning off. Any other suggestions?
Back to Top
CaptainSpen View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Aug 2020
Location: USA
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote CaptainSpen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aug 2020 at 9:14am
I GOT IT TO BOOT. LETS GOO POG CHAMP. CMOS JUMPER WAS ON WRONG.
Back to Top
SkyForce6 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 Aug 2020
Location: Sweden
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SkyForce6 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Aug 2020 at 9:32am
Originally posted by CaptainSpen CaptainSpen wrote:

I GOT IT TO BOOT. LETS GOO POG CHAMP. CMOS JUMPER WAS ON WRONG.


Nice too see it was such an easy fix!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.