ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Bios for new ryzen 5000
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Bios for new ryzen 5000

 Post Reply Post Reply
Author
Message
SaPpHiReFlAmEs99 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Oct 2020
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SaPpHiReFlAmEs99 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Bios for new ryzen 5000
    Posted: 12 Oct 2020 at 4:16am
Hi, if I buy a b550 steel legend today I can install a new ryzen 5000 without problem in November?
Back to Top
cx5 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Sep 2017
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 237
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote cx5 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Oct 2020 at 9:18pm
Yes if your bios is AGESA 1.0.8.0 (or newer)

Source = https://www.tomshardware.com/news/amd-zen-3-ryzen-5000-release-date-specifications-pricing-benchmarks-all-we-know


X370Taichi 4x8GB HOF4CXLBS3600K17LD162C CX750M Optane900P TT_V71
3800x PoseidonAbsoluteZero4 BarrowPWM-17w pump4200rpm>bykski420x140x28
HISvega64 BS-AMRVEGA-PA FancierPWM-10w pump2700rpm>420x140x86
Back to Top
Jointy View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Nov 2020
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jointy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Nov 2020 at 3:08am
Hello,

I also bought a B550 Steel Lgend and would like to use a Ryzen 5000 CPU. The sticker on the BIOS chip says that only AGESA 1.0.0.2 is currently installed here. Will I be able to boot the PC to at least get into the BIOS to update the BIOS? Unfortunately I don't have a Ryzen 3000 CPU to do this before.

Regards
Jointy
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 2062
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Nov 2020 at 9:13pm
so the sticker says v1.10 ?
and to boot with a 5000 series it needs v1.20 or higher
can you get the retailer to flash your board bios for you ?
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
Jointy View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Nov 2020
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jointy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Nov 2020 at 1:39am
Originally posted by datonyb datonyb wrote:

so the sticker says v1.10 ?


Thatçı”s correct. So the mainboard wont start if i use it with a Ryzen 5000?
No chance to update the Bios, right?
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 2062
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Nov 2020 at 2:27am
options are
get the retailer to update bios for you (you could mention its their fault for shipping out such a board thats been sat on their shelf for so long)

get local pc shop to update bios for you

contact AMD for a 'loaner' cpu boot kit free of charge but it takes some time

or decide you really really want a ryzen2000/3000 cpu from amazon ......
THEN SUDDENLY CHANGE YOUR MIND AFTER IT ARRIVES
as it dosnt seem to work perfectly ............... and return for a refund
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.