ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Ctrl+F1 startup not working after changing powersu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ctrl+F1 startup not working after changing powersu

 Post Reply Post Reply
Author
Message
DieHard View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07 May 2016
Location: St Louis MO
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DieHard Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ctrl+F1 startup not working after changing powersu
    Posted: 07 May 2016 at 7:06am
Use to be able to start my computer by pressing ctrl+F1, now after changing out my powersupply for a new one that function ctrl+F1 doesn't work no more. I did nothing other then change the powersupply out.
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 5001
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 May 2016 at 12:25pm
Originally posted by DieHard DieHard wrote:

Use to be able to start my computer by pressing ctrl+F1, now after changing out my powersupply for a new one that function ctrl+F1 doesn't work no more. I did nothing other then change the powersupply out.


By "... start my computer...", do you mean a cold boot after a Windows Shutdown, or after removing power from the PC?

If that is correct, I was not aware that a specific keyboard key sequence like Ctrl+F1 could be used to start a mother board. Waking a PC from Sleep or Hibernate is different, and pressing any single key on a keyboard can accomplish that.

Questions:

What mother board are you using?

What keyboard are you using? Is the Ctrl+F1 key input to start the PC a feature of the keyboard?

What are the previous and new power supply models?

This cold boot start the PC with keystrokes on the keyboard is fascinating, but I get the feeling I am missing some vital information about this.

I could speculate on and on, but that is a waste of time without knowing the answers to my questions. Confused
Back to Top
DieHard View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07 May 2016
Location: St Louis MO
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DieHard Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 May 2016 at 12:33pm
I'm running a asrock 990fx, amd fx6350, 16GB memory, Gigaabyte G1 GTX 980.

The keyboard is a cheap Belkin PS/2

I was using a coolmax 1200w powersupply and it was getting old, so I was given a new Apevia 650w powersupply.

Just changed them out and did not touch nothing else.

Yes there is and option in Bios to set key strokes to cold start your PC. I have always used Ctrl+F1.


Edited by DieHard - 07 May 2016 at 12:35pm
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.