ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Asus K6+ gaming. Code 99 (SOLVED)
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Asus K6+ gaming. Code 99 (SOLVED)

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Simenbastian View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 06 Aug 2016
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Simenbastian Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Asus K6+ gaming. Code 99 (SOLVED)
    Posted: 06 Aug 2016 at 5:20pm
Ok i bought a new computer, got the parts and build it up. My GPU was delayed by mail, but i wanted to boot up and check if everything was working. 

What i installed:
Samsung 850 EVO SSD - 1TB
Corsair Vengeance LPX DDR4-3200 DC 32GB

Samsung 950 Pro 512GB M.2 PCI Express 3.0 x4 (NVMe)

Intel Core i7-6700K Skylake - Box 

Im getting a code 99 error from the mobo, so i tried to disconnect everything but the memory and cpu. But it didnt help. I did a CMOS reset by pressing the button at the back panel (by the USB ports etc.).

Screen is black. No picture at all. Im using a "ASUS ROG SWIFT PG279Q 27" 16:9 2560 x 1440 IPS 165*Hz G-Sync" monitor.
 
So, what to do?

My motherboard is ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6+ 


Edited by Simenbastian - 08 Aug 2016 at 4:47am
Back to Top
Simenbastian View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 06 Aug 2016
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Simenbastian Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Aug 2016 at 6:27pm
So this is what i tried so far.
Disconnect everything from mobo. Only CPU fan cable, motherboard powercable and CPU powercable plugged in. CPU cable is 8-pin if that makes a differance. And one DIMM connected (tried differant slots).

Reset CMOS by removing battery and moving jumper to clear CMOS

But no luck

EDIT: 
So i took the entire motherboard out of the case. The only cables that were connected was one 8-pin cable to the CPU and MOBO powersuply cable. Other than that i connectet the Keyboard, if not i would get a differant error code (d7). I then reseted the CMOS by pulling out the battery and moving the CMOS pin.

One memory DIMM is in B2 (tried all of them)

Stil i get code 99 error and no image on my monitor. I use a HDMI cable. 

Gues my mobo is defect?


Edited by Simenbastian - 06 Aug 2016 at 9:11pm
Back to Top
Simenbastian View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 06 Aug 2016
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Simenbastian Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Aug 2016 at 4:46am
Ok problem solved. 

My monitor was set on using display port when i used the HDMI port. So that solved the monitor problem. 
The Error 99 disappeared when i entred the bios, and from there everything worked out fine. 

Other than that i gotta say the motherboard i pretty nice... I was suprised how easy it was to update drivers and Bios, even without any disc. reader.
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6334
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Aug 2016 at 12:43pm
Interesting. Error 99 with the incorrect monitor cable. I'll keep this in mind for future reference.

A big Thank You for taking the time to return and post your findings. For that I've "Thanked' your post.


Originally posted by Simenbastian Simenbastian wrote:

Ok problem solved. 

My monitor was set on using display port when i used the HDMI port. So that solved the monitor problem. 
The Error 99 disappeared when i entred the bios, and from there everything worked out fine. 

Other than that i gotta say the motherboard i pretty nice... I was suprised how easy it was to update drivers and Bios, even without any disc. reader.
X370 SLI/ac(r1.03, BIOS 5.10), 1500X, H115i, F4-4133C19D-16GTZA, 970 EVO M.2 250GB + 500GB, Tt Core X9 Black

16,441 - https://www.3dmark.com/fs/13030306
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.