ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > OverClocking(OC) Zone > OC Build Advice
  New Posts New Posts RSS Feed - Tripple mother board stacked in an AeroCool Air
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Tripple mother board stacked in an AeroCool Air

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
Ernst View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Jun 2016
Location: Turlock CA
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ernst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Tripple mother board stacked in an AeroCool Air
    Posted: 29 Sep 2016 at 10:04am



I'm not feeling like I am closer to a solution.
I'm not sure what I am to try.

 I have been able to select higher CPU OC 10% for example if the RAM Speed is 1600 or lower.  Naturally reported memory speed is higher with CPU OC such as 1788 mhz @ 10%

 Nothing I try allows for 1866.

So we were wanting to increase NB voltage?




Edited by Ernst - 29 Sep 2016 at 6:19pm
Dynamic Unary generates a new kind of number
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6334
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2016 at 8:17pm
Manual Mode.
Back to Top
Ernst View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Jun 2016
Location: Turlock CA
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ernst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2016 at 6:55pm
We first looked at

Find the "CPU/NB Voltage" setting and bump it 0.01 or 0.02v and test stability.

yes I see the entry in the Manual. I did not have this I had the "Quick Install guide."  Thank you for pointing the Manual out to me.

 I have never modified settings like these before so it seems daunting. Meaning I do not have command of the OC realm.  Hand holding may be needed.
 I see that if I select CPU OC instead of manual that I can change the NB voltage as in CPU/NB so should I be in "manual mode" or "CPU OC mode"
 As such in CPU/ OC I do not have choice to add 0.01 or 0.02 it allows selection of 1.5 xand 1.6x or more or less

  I figure I should ask before I do. You seem to be one who knows a bit about OC


Edited by Ernst - 28 Sep 2016 at 7:36pm
Dynamic Unary generates a new kind of number
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6334
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2016 at 8:51am
Originally posted by Ernst Ernst wrote:


 I see that the only option I have is to drop from 1.5v to 1.4.......

What about NB freq multiplier? I'm guessing.

Suggestions? 


See the last heading at bottom of pg50 of the manual, "Multiplier/Voltage Change"
Back to Top
Ernst View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Jun 2016
Location: Turlock CA
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ernst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2016 at 8:38am
Got to hand it to them; expanding market!
Dynamic Unary generates a new kind of number
Back to Top
Ernst View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Jun 2016
Location: Turlock CA
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ernst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2016 at 7:43am

 I see that the only option I have is to drop from 1.5v to 1.4 ~ meaning on Auto the NB voltage is 1.5 but I can only select 1.4v

What about NB freq multiplier? I'm guessing.

Suggestions? 


Edited by Ernst - 28 Sep 2016 at 8:02am
Dynamic Unary generates a new kind of number
Back to Top
Ernst View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Jun 2016
Location: Turlock CA
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ernst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2016 at 6:58am
Do you guys want  me to do a thread?  It's two ASRock MBs' and one other brand.

Okay now to see about that change.


Dynamic Unary generates a new kind of number
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 5003
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2016 at 10:17pm
Originally posted by Ernst Ernst wrote:

I take it you will want photographic proof. :)

 Yes I can and have stacked three .
 I've been slow to "finish" and one of the things I need to do is move the lid up higher and install the two Rasbery Pi screens into the lid I believe that is how I want it.

JBtek簧 10 Inches High Resolution 1280x800 Raspberry Pi Screen Display LCD TFT Monitor EJ101IA-01G with Remote Driver Control Board 2AV HDMI VGA for Rasbperry Pi


 Like I say I've been slow to finish so I could simply mount the MBs and shoot the picture of the basic idea or be sure to post a photo when done.  Your choice.  I wouldn't want you to think this is a prank thread.  As much as I have spent it truly is not funny at all! :)


Yeah if I can get this MB configured right I can move on to Mother Board 2 and set that up.

 The interesting bit is the lid.  Still am kicking ideas around on how to modify that.  Do I put the screens into it or leave the fan look alone?  I haven't decided everything yet.





We'll see...
Back to Top
Ernst View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Jun 2016
Location: Turlock CA
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ernst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2016 at 6:54pm
I take it you will want photographic proof. :)

 Yes I can and have stacked three .
 I've been slow to "finish" and one of the things I need to do is move the lid up higher and install the two Rasbery Pi screens into the lid I believe that is how I want it.

JBtek簧 10 Inches High Resolution 1280x800 Raspberry Pi Screen Display LCD TFT Monitor EJ101IA-01G with Remote Driver Control Board 2AV HDMI VGA for Rasbperry Pi


 Like I say I've been slow to finish so I could simply mount the MBs and shoot the picture of the basic idea or be sure to post a photo when done.  Your choice.  I wouldn't want you to think this is a prank thread.  As much as I have spent it truly is not funny at all! :)


Yeah if I can get this MB configured right I can move on to Mother Board 2 and set that up.

 The interesting bit is the lid.  Still am kicking ideas around on how to modify that.  Do I put the screens into it or leave the fan look alone?  I haven't decided everything yet.



Dynamic Unary generates a new kind of number
Back to Top
Ernst View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Jun 2016
Location: Turlock CA
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ernst Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2016 at 6:45pm
First thank you for chatting with me on this issue. I do need advice.

 Let me list the componants

Apevia Iceberg 680W ATX12V and EPS12V Power Supply ATX-IB680W-BL

PNY GeForce GTX 960 DirectX 12 4GB 128-Bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16 SLI Support XLR8 Video Card (VCGGTX9604XPB)

Kingston HyperX FURY 16GB Kit (2x8GB) 1866MHz DDR3 CL10 DIMM - Blue (HX318C10FK2/16), (Pack of 2)( total 4 sticks installed)

Kingston Digital HyperX FURY 120GB SSD SATA 3 2.5 Solid State Drive with Adapter (SHFS37A/120G)( currently two installed)

Thermaltake Water 3.0 Ultimate 360mm AIO Enthusiast Liquid Cooling System CPU Cooler CL-W007-PL12BL-A

A 6 tb DRIVE, 50 gb Blu-Ray drive, 1 120mm fan and the stock HD fan in the Air Case.  I have the lid off for now so that fan is not being used at this time. I plan on installing the Kingston Predator SSD and move the two 120 SSDs' to the other two MotherBoards.

I am currently getting ready for work so I will change that setting and report back this evening.






Dynamic Unary generates a new kind of number
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.