ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - 970 Extreme3 R2.0 - Random hard freezes at IDLE
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

970 Extreme3 R2.0 - Random hard freezes at IDLE

 Post Reply Post Reply Page  <1 234
Author
Message
clubfoot View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Mar 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 245
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clubfoot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Apr 2017 at 11:02am
By chance do you have an AMD video card and using Firefox?

Edited by clubfoot - 22 Apr 2017 at 11:27am
Back to Top
MSwol1 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Dec 2016
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MSwol1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 May 2017 at 11:16am
Originally posted by clubfoot clubfoot wrote:

By chance do you have an AMD video card and using Firefox?

Nope, nope.
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6332
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 May 2017 at 1:19pm
Windows key > Run > Windows Memory Diagnostics

Hard freezes w/o a mini-dump are usually RAM related. Prime95 may not necessarily pick up the interactions that Windows Memory Diagnostics can/will.
Nothing here. Move on!

16,441 - https://www.3dmark.com/fs/13030306
Back to Top
MSwol1 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Dec 2016
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MSwol1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 May 2017 at 7:39am
Originally posted by wardog wardog wrote:

Windows key > Run > Windows Memory Diagnostics

Hard freezes w/o a mini-dump are usually RAM related. Prime95 may not necessarily pick up the interactions that Windows Memory Diagnostics can/will.

Pass
Back to Top
MSwol1 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Dec 2016
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MSwol1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Jun 2017 at 3:19am
Had a strange incident when my wife was on the PC.. not sure what happened..

But I'm over 2 months without a freeze, perhaps this one is solved.

In the end, I think it may have been turbo core...
Back to Top
MSwol1 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Dec 2016
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MSwol1 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Jul 2017 at 11:25pm
I knew better than to declare victory.. had a freeze today.  First in over two months.

This time, no Youtube, no flash.. just opening a link in a new browser tab, and FREEZE.
Back to Top
clubfoot View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Mar 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 245
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clubfoot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jul 2017 at 4:12am
If you are over clocking have you tried going back to BIOS defaults? And then working your way up.
Back to Top
quicknick View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 22 Apr 2017
Location: Romania
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote quicknick Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jul 2017 at 7:28am
At this point I'd replace the motherboard.
Back to Top
iLLuSioN_nz View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 22 Aug 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote iLLuSioN_nz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Aug 2017 at 2:15pm
i have been having lock ups for about 2 weeks, i noticed recording with obs made it happen instantly, so with much testing i found it was the audio drivers, uninstalling the realtek drivers i still got a lockup recording youtube with obs, then disabling windows audio altogether i was able to record 2 hours with obs on youtube, also this is my2nd 970 pro3 board after the 1st board the audio didnt work at all when i got it.
Back to Top
HxwRXP View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 01 Sep 2017
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HxwRXP Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Sep 2017 at 2:42pm
OMG, im having the exact same problem, but running Ubuntu. Ive had this board for a few days now.  But i posted a new topic.

http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=5963&PID=35125&#35125

Does anyone have anymore insight on this?? If its locking up on Ubuntu at idle, since linux operating systems are usually more stable than windows, im assuming this board has bigger problems than i thought.  Are your mobo's still freezing?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 234
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.