ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Z170 Gaming-ITX/ac Loses Audio on HDMI2 @ 4K
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Z170 Gaming-ITX/ac Loses Audio on HDMI2 @ 4K

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Message
Stefan75 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Feb 2017
Location: Switzerland
Status: Offline
Points: 80
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Stefan75 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Mar 2017 at 4:03pm
Looks like there is a 1.65 firmware for the LSPCON.
Seems to fix some frame rate issue.
Back to Top
hiluke View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 01 Mar 2016
Location: Sydney
Status: Offline
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote hiluke Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Mar 2017 at 6:17pm
Originally posted by Stefan75 Stefan75 wrote:

Originally posted by hiluke hiluke wrote:

Originally posted by Stefan75 Stefan75 wrote:

Could you please test if you get all the color information on your display with UHD 60hz?
You can use these test patterns: http://cellarcinema.info/temp/uhdtest.zip
Open the pictures with 'right mouse button' edit on W10.
I can't get 4:4:4 with ASRock and LSPCON HDMI 2.0

Yep I'll give it a go when I get home.
EDIT:
I have tried that Quick Brown Fox picture and all of it (including the last two lines) looked like it displayed properly.
The ChromaRes only shows 4:2:2 so I assume that this means I am not getting 4:4:4 then.

I could get 4:4:4 mode on a Samsung UE48JU7580.
But I had to enable 'HDMI UHD Color' and change the HDMI input type to 'PC'

Ah!
I had HDMI UHD Color set already. My Input type was set to "HDMI 2/DVI" so that I could set "Movie" picture mode. Setting to "PC" allowed me to get 4:4:4 chroma.
I have a Samsung UA55KS8000WXXY.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.