ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > HTPC&Gaming Barebone&Others
  New Posts New Posts RSS Feed - App Shop Empty
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

App Shop Empty

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
Rybych View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 Aug 2017
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Rybych Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: App Shop Empty
    Posted: 13 Aug 2017 at 4:02am
Same problem with QC5000M-ITX/PH.
OS Windows 7 x64
AppShop version 1.0.31

log file:
[quote]
AsrAPPShop 2017-08-12 22:58:08.608: Run Task: GetServerConfigAndRes Network status: 1
AsrAPPShop 2017-08-12 22:58:16.548: Not support this model
[quote]

server doen't matter
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 4996
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mar 2017 at 9:49pm
Thanks for your understanding at this time. Please watch for an APP Shop update for your PC.
Back to Top
sabeltann View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Feb 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sabeltann Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Mar 2017 at 5:55am
Hi!

Thanks again for getting back to me on this.. this is the contents of the folder:


Yes all of the software you mentioned is installed, I now also verified it, and removed Appshop, and installed it again, and I see that it writes the files in the folder as it starts up, so it doesn't seem to be a problem with the permissions.

But as I didn't find the phrase 7100 or 7300  in the asrbrowser.xml it feels like the appshop isn't built to support this system yet, and thats ok, I can wait until the next version comes out, and check then.

Thanks for your assistance and helping me to get to know this software.

S
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 4996
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Mar 2017 at 10:47pm
Originally posted by sabeltann sabeltann wrote:

Originally posted by parsec parsec wrote:

I found a log of some sort which may give you some clues about what is happening. I can compare it to the entries in my log, but first take a look at yours.

It should be in this folder: C: ProgramData ASRock (long alphanumeric folder name) 90242E9B...

Sorry but must ask, you have installed APP Shop ver:1.0.28?

Hi!

Thanks for replying, well I found the log all right, and now we are getting somewhere :-)

One of the last entries in the log is(I can post the resto of the log if needed):
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:21.249: VidDid2: 0x15708086
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:23.564: Run Task: GetServerConfigAndRes Network status: 1
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:28.877: Not support this model
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:28.882: Enable UI
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:40.182: Run Task: GetServerConfigAndRes Network status: 1
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:46.166: Not support this model
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:46.169: Enable UI

But there is no xml-file in the folder with the name of the model, there is however one file called asrbrowser.xml ( I searched that one for 7100 no result)

Could It be that the Beebox-S 7100U is not supported by the AppShop?

Yes its the APP Shop 1.0.28 I've installed 



We seem to have found the main problem, the missing file with the name of your PC.

Actually, I have five files with the name of the product supported by APP Shop:



I'm sorry not to tell you about this earlier, and I can tell you know what you are doing but did not want us to get confused with too many details at that point. Plus I'm still trying to figure out how it all works.

While I don't completely understand how this program was designed, it seems clear to me that the files we see above are essential for APP Shop to work correctly. If the files for a product don't exist, you won't see anything in the APP Shop screens.

Also, you'll see the entries in the log that you get when the APP Shop program looks for those files. Of course, the "error message" is simply what is displayed when the files cannot be found, but in general if nothing else is wrong, then whatever device this version of APP Shop was installed on is not supported.

Another important file is the UpdatesData file, do you have that file in the same folder? My guess is, you won't find that file either.

If it was there, you could see that all the programs and driver files are specifically listed ("hard coded" as programmers call it) and there is a list of mother board models that use the same programs and files. The APP Shop program itself is updated when new drivers, etc are added/replaced in a board's download page. The same technique is used for a device like your PC. These files are used to create the list of programs and drivers shown in APP Shop, as best as I can tell.

The question now is, assuming my analysis of how APP Shop works is correct, why you are not getting the files for the Beebox-S 7100U in that folder? Either some problem like not having permission to write the files to that folder is happening, or APP Shop version 1.0.28 really does not support your PC.

The Beebox-S 7000 series PCs have been available for almost six months now, and we have not seen other posts in the forum about APP Shop problems with these PCs that I can remember. APP Shop 1.0.28 is almost six months old too. While it is not impossible that APP Shop 1.0.28 does not support your PC, I cannot say at this point that is the situation. I hope you can understand my viewpoint.

I suggest downloading the program again, copying it to the C: drive if it is not on the C: drive, and right click on it and select Run as administrator.

Perhaps the APP Shop installation program cannot identify your PC correctly for some reason. Did you install the INF driver ver:10.1.1.38 files and install the Intel Management Engine driver ver:11.6.0.1126 software? Also the Intel Dynamic Platform and Thermal Framework (Intel DPTF) driver ver:8.2.11000.2996 software should be installed.
Back to Top
sabeltann View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Feb 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sabeltann Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Mar 2017 at 7:16pm
Originally posted by parsec parsec wrote:

I found a log of some sort which may give you some clues about what is happening. I can compare it to the entries in my log, but first take a look at yours.

It should be in this folder: C: ProgramData ASRock (long alphanumeric folder name) 90242E9B...

Sorry but must ask, you have installed APP Shop ver:1.0.28?

Hi!

Thanks for replying, well I found the log all right, and now we are getting somewhere :-)

One of the last entries in the log is(I can post the resto of the log if needed):
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:21.249: VidDid2: 0x15708086
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:23.564: Run Task: GetServerConfigAndRes Network status: 1
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:28.877: Not support this model
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:28.882: Enable UI
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:40.182: Run Task: GetServerConfigAndRes Network status: 1
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:46.166: Not support this model
AsrAPPShop 2017-03-19 21:19:46.169: Enable UI

But there is no xml-file in the folder with the name of the model, there is however one file called asrbrowser.xml ( I searched that one for 7100 no result)

Could It be that the Beebox-S 7100U is not supported by the AppShop?

Yes its the APP Shop 1.0.28 I've installed 

Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 4996
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Mar 2017 at 10:29am
I found a log of some sort which may give you some clues about what is happening. I can compare it to the entries in my log, but first take a look at yours.

It should be in this folder: C: ProgramData ASRock (long alphanumeric folder name) 90242E9B...

The main log file is: AsrAPPShop

The other files serve various purposes, but please find an XML document in this folder whose name is the same as your PC, which I assume will be Beebox-S 7200U or Beebox-S 7100U.

Open that file (should open in a browser), it is small file, 18K for my mother board.

If you don't find any files like the two in bold above, that would explain why you see nothing. Of course something else might be wrong if these files exist.

Sorry but must ask, you have installed APP Shop ver:1.0.28?
Back to Top
sabeltann View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Feb 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sabeltann Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Mar 2017 at 6:29pm
Originally posted by parsec parsec wrote:

My PC's App Shop software is working fine:

Not being able to directly access the URLs you found is not surprising for security reasons.

We have not seen other problems with App Shop for your PC in the forum, but it is possible there is something wrong with the server entries for your PC.


Ok, but is there any logs to check or any manual tests I can do to verify the connection to the servers?

This Beebox is on a home-network with basic-setup dhcp, windows 10 installed from scratch, and 4 other computers working fine vs internet, but I've also noticed that the firmware/download/check in UEFI also fails on this Beebox

S
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 4996
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Mar 2017 at 6:05pm
My PC's App Shop software is working fine:



App Shop's content is specific to a PC or mother board, since each system has its own drivers and software. Some things are shared, but what is available in App Shop must be appropriate for the hardware.

Not being able to directly access the URLs you found is not surprising for security reasons.

We have not seen other problems with App Shop for your PC in the forum, but it is possible there is something wrong with the server entries for your PC.



Back to Top
sabeltann View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Feb 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sabeltann Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Mar 2017 at 5:30pm
Originally posted by sabeltann sabeltann wrote:

Originally posted by Xaltar Xaltar wrote:

The app seems unable to connect to any of the servers. The information on the Apps and Drivers tab is loaded from the servers, it isn't part of the app itself. So what we are seeing here is a connection failure. Do you have any third party firewalls and antivirus apps running?

No, just windows 10 and defender., is there a log for the app I can check out?

A

Hi!

I found the following config file:
C:\Program Files (x86)\ASRock Utility\APP Shop\ServerList.ini

With the following list of servers:

[PreferServer]
URL=http://europe.asrock.com/downloadsite

[ServerList]
URL0=http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com
URL1=http://europe.asrock.com/downloadsite
URL2=http://asrock.pc.cdn.bitgravity.com
URL3=http://asrock.cn/downloadsite

When trying to open those addresses in a webbrowser I get:
Either this

403 - Forbidden: Access is denied.

You do not have permission to view this directory or page using the credentials that you supplied.


Or this:

404 - Not Found



I can't be the only one having these issues? or is no one else using this software?

Anders






Back to Top
sabeltann View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Feb 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sabeltann Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Feb 2017 at 6:45am
Originally posted by Xaltar Xaltar wrote:

The app seems unable to connect to any of the servers. The information on the Apps and Drivers tab is loaded from the servers, it isn't part of the app itself. So what we are seeing here is a connection failure. Do you have any third party firewalls and antivirus apps running?

No, just windows 10 and defender., is there a log for the app I can check out?

A
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.