ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > OverClocking(OC) Zone > OC Technical Discussion
  New Posts New Posts RSS Feed - Z270 Taichi overclocking
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Z270 Taichi overclocking

 Post Reply Post Reply Page  <12345>
Author
Message Reverse Sort Order
Fraggers View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Apr 2017
Location: Geneve
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fraggers Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 4:04pm
Originally posted by roccale roccale wrote:

Thx ;)
Someone say that with samsung b-die is ultra safe until 1.75v.
Is this possible?
If yes really impressive...


Yes, it's true
Back to Top
roccale View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Apr 2017
Status: Offline
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote roccale Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 4:00pm
Previously set 1T, it then fake booted 4 times, ienter in UEFI, it show default or what it "thinks" will work, i  press F10, save and exit and another time 4 fake boot and the same story.
I was able to boot and enter in os and do everithing with ram all on auto cas 15 1t until 2600 mhz...not more....
i7 7700k@5400mhz 1.476v
ASROCK Z270 TAICHI
GALAX HOF DDR4 4000
Zotac 1080ti Amp! Extreme@2150mhz.
EK PREDATOR 240 + WB EK EVO FN
CARBIDE AIR 540
Back to Top
roccale View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Apr 2017
Status: Offline
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote roccale Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 3:35pm
Thx ;)
Someone say that with samsung b-die is ultra safe until 1.75v.
Is this possible?
If yes really impressive...
i7 7700k@5400mhz 1.476v
ASROCK Z270 TAICHI
GALAX HOF DDR4 4000
Zotac 1080ti Amp! Extreme@2150mhz.
EK PREDATOR 240 + WB EK EVO FN
CARBIDE AIR 540
Back to Top
clubfoot View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Mar 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 246
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clubfoot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 6:22am
Originally posted by lantony lantony wrote:

I will recheck the Corsair aio , the CPU pin for the pump is set on pump full speed in bios so it's ok, the fan configuration is the same as before 


Corsair pump speed to performance in Corsair Link! Click on the pump icon and change from Quiet to Performance.
Back to Top
lantony View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Apr 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lantony Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 12:39am
Originally posted by Xaltar Xaltar wrote:

Clubfoot just about covered it. 

There are so many variables at play here, new PCH, new IO, new VRM section, different layout etc. It isn't a simple case of "newer is better", newer is simply newer and better featured. Overclocking is dependent on a wide variety of factors and is not guaranteed by any manufacturer. Some parts will work well together, others not so much.



Sorry maybe There is a misunderstanding....I didn't mean newer is better I just meant that I am going from a z170 not totally optimized for kabylake into a z270 created for those processors,plus I am going from an 8 phases Mobo to a 12 phases Mobo that costs double so I expected to have more oveclocking features (which ASRock has) and more stability / better vcore management . I will recheck the Corsair aio , the CPU pin for the pump is set on pump full speed in bios so it's ok, the fan configuration is the same as before 


Edited by lantony - 06 Apr 2017 at 12:40am
Asrock Z270 Taichi v1.30
i5 7600k @ 5ghz
16gb Corsair Vengeance LED 3200
Corsair H80i
Zotac 1070 GTX AMP
Back to Top
Fraggers View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Apr 2017
Location: Geneve
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Fraggers Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 12:25am
Originally posted by roccale roccale wrote:

I think b-die can work at 1.5v in daily or not?


very safe with samsungSmile
Back to Top
clubfoot View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Mar 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 246
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clubfoot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 12:13am
Originally posted by roccale roccale wrote:

Entering uefi to continue.

If i enter in uefi all is at default settings.

I try ram to auto and only change 1t.
Tomorrow i can say u something.
Thx.
M.


If you previously set 1T, it then fake booted 4 times, you entered UEFI, it will show default or what it "thinks" will work, just press F10, save and exit and see if 1T takes@3200 :(
Back to Top
roccale View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Apr 2017
Status: Offline
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote roccale Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 12:08am
Entering uefi to continue.

If i enter in uefi all is at default settings.

I try ram to auto and only change 1t.
Tomorrow i can say u something.
Thx.
M.

i7 7700k@5400mhz 1.476v
ASROCK Z270 TAICHI
GALAX HOF DDR4 4000
Zotac 1080ti Amp! Extreme@2150mhz.
EK PREDATOR 240 + WB EK EVO FN
CARBIDE AIR 540
Back to Top
clubfoot View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Mar 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 246
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clubfoot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Apr 2017 at 12:01am
>>PATRIOT VIPER 4 3733 B-DIE
>>with command rate 1t but apparently seems impossible.
>>Even at low frequency ram as 3200 ....
>>The taichi at this point do 4 fake boot and reset default ...

I'm going to regret this but:

After the 4 fake boots does it stop at the ASRock screen and show menu selections for entering the UEFI or continuing?
If yes,...go into the UEFI. DO NOT CHANGE ANYTHING! F10, save and reboot. Did it keep the 1T? If yes,...be happy :)

If no,....ram to AUTO, reboot, change to 1T, does it keep the 1T? If yes,...increase ram speed one increment at a time (DO NOT CHANGE ANYTHING ELSE), reboot.

Results?



Edited by clubfoot - 06 Apr 2017 at 12:01am
Back to Top
roccale View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Apr 2017
Status: Offline
Points: 28
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote roccale Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Apr 2017 at 10:41pm
No I speak just Z270.
I would like to make it go to 1t with good timigs.
Why is this not possible?
asus apex WORK FINE WITH 1T but why i have to buy an APEX?
ASROCK IS NOT ABLE TO DO A GOOD BIOS FOR B-DIE and z270???
Or u can help me with a good settings for a performance ram daily for my b-die?
I think b-die can work at 1.5v in daily or not?
Thx in advance.
M


Edited by roccale - 05 Apr 2017 at 10:53pm
i7 7700k@5400mhz 1.476v
ASROCK Z270 TAICHI
GALAX HOF DDR4 4000
Zotac 1080ti Amp! Extreme@2150mhz.
EK PREDATOR 240 + WB EK EVO FN
CARBIDE AIR 540
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.