ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - RGB LED Issues
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

RGB LED Issues

 Post Reply Post Reply Page  <1234 8>
Author
Message
Optik View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 23 Apr 2017
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Optik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 May 2017 at 6:30pm
my rgb working fine and a-tuning tool too
many peaople have issues with that.
Taichi X370
AMD R7 1700X
Arctic Liquid FreeZer 240
G.Skill Flare X 3200 cl 14@2933
PowerColer RX480
Phanteks EnTHoo Luxe
BeQuiet Dark Power Pro 11 550W
Back to Top
ThePresidente View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 May 2017
Location: italy
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThePresidente Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 May 2017 at 3:59am
Originally posted by MunkeyBalls MunkeyBalls wrote:

I installed F-Stream and the App Shop programs and now it's working
which applications exactly? do you have windows 10 creators update?

anyway i've installed something with APPshop but ASRRGBLED doesn't work anyway. i think that windows update messed up with something.


Edited by ThePresidente - 08 May 2017 at 4:21am
Back to Top
MunkeyBalls View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 May 2017
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MunkeyBalls Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 May 2017 at 5:07pm
Originally posted by ThePresidente ThePresidente wrote:

Originally posted by MunkeyBalls MunkeyBalls wrote:

I installed F-Stream and the App Shop programs and now it's working
which applications exactly? do you have windows 10 creators update?

anyway i've installed something with APPshop but ASRRGBLED doesn't work anyway. i think that windows update messed up with something.

This one:
F-Stream Tuning Utility ver:3.0.132
http://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty%20X370%20Gaming%20K4/index.asp#osW1064
Back to Top
ThePresidente View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 May 2017
Location: italy
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThePresidente Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 May 2017 at 6:50pm
Originally posted by MunkeyBalls MunkeyBalls wrote:

Originally posted by ThePresidente ThePresidente wrote:

Originally posted by MunkeyBalls MunkeyBalls wrote:

I installed F-Stream and the App Shop programs and now it's working
which applications exactly? do you have windows 10 creators update?

anyway i've installed something with APPshop but ASRRGBLED doesn't work anyway. i think that windows update messed up with something.

This one:
F-Stream Tuning Utility ver:3.0.132
http://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty%20X370%20Gaming%20K4/index.asp#osW1064


Definitively doesn't work for me. I've tried in the same way. Today i'll try to reinstall windows avoiding that windows update downloads bugged drivers.

Also i'll wait for asrock's answer. I know that this isn't a priority but it would be nice if i can understand if the mobo is ok or not

Back to Top
MunkeyBalls View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 May 2017
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MunkeyBalls Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 May 2017 at 7:29pm
Originally posted by ThePresidente ThePresidente wrote:

Originally posted by MunkeyBalls MunkeyBalls wrote:

Originally posted by ThePresidente ThePresidente wrote:

Originally posted by MunkeyBalls MunkeyBalls wrote:

I installed F-Stream and the App Shop programs and now it's working
which applications exactly? do you have windows 10 creators update?

anyway i've installed something with APPshop but ASRRGBLED doesn't work anyway. i think that windows update messed up with something.

This one:
F-Stream Tuning Utility ver:3.0.132
http://www.asrock.com/MB/AMD/Fatal1ty%20X370%20Gaming%20K4/index.asp#osW1064


Definitively doesn't work for me. I've tried in the same way. Today i'll try to reinstall windows avoiding that windows update downloads bugged drivers.

Also i'll wait for asrock's answer. I know that this isn't a priority but it would be nice if i can understand if the mobo is ok or not


Weird, I had exactly the same issue beforehand, tried opening the .exe and it would should a spinning circle and nothing would happen. 

I'd doubt it's a hardware issue, have you checked the BIOS options? I think there is a setting there to enable/disable LED aswell.
Back to Top
ThePresidente View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 May 2017
Location: italy
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThePresidente Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2017 at 1:07am
Lol, maybe it's weird what happened to you 

anyway, yes, Led option in the bios is ON.

i'm trying something different now, i'll tell you later how it ended...

edit: nope, reinstall the os didn't work :(

which bios do you have?


Edited by ThePresidente - 09 May 2017 at 1:33am
Back to Top
MunkeyBalls View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 May 2017
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MunkeyBalls Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 May 2017 at 4:27pm
I am using the latest bios (2.20), but even with this BIOS it didn't work at first.
Back to Top
ThePresidente View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 May 2017
Location: italy
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThePresidente Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2017 at 1:05am
The latest is the 2.30 now
Back to Top
ThePresidente View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 May 2017
Location: italy
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThePresidente Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2017 at 8:00am
After contacting Asrock's support they sent me an utility to wipe and reprogram Led flash and it worked! 
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 5000
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2017 at 11:25am
We've had a report in the forum that G.SKILL's RGB software for their RGB memory conflicted with ASRock's RGB software when used at the same time.

Imagine one manufactures RGB control software for their CPU cooler, used with a memory manufacture's RGB software, and the mother boards again different RGB software. Then add RGB light strips connected to motherboard RGB headers that may not be quite compatible.

RGB lighting might make itself extinct if some standards aren't designed, and quickly.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234 8>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.