ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - New system doesn't even get to Bios
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

New system doesn't even get to Bios

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
Arienette View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 May 2017
Location: UK
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Arienette Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 May 2017 at 3:28am
It might be best if I start a new thread, but I've a new issue now :(

The mouse and keyboard work in the bios but not in Windows itself. I'm trying both usb 2 and 3 ports.

Has this come up before?
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Status: Offline
Points: 5566
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 May 2017 at 3:43am
Windows 7?

You need to follow these instructions:

http://www.asrock.com/microsite/win7install/

This is a known issue that comes from the fact that windows 7 has no native USB 3 support. The USB 2 ports on intel 100 series boards (and AM4) and newer operate on a USB 3 controller and so require a USB 3 driver.
Back to Top
Arienette View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 May 2017
Location: UK
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Arienette Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 May 2017 at 3:45am
Thank you, will try and get back to you.
Back to Top
Arienette View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 May 2017
Location: UK
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Arienette Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2017 at 2:22am
Ok, I've been looking in to this. The problem is Windows says it's unable to boot Windows.

So I can't actually get in without repairing the install. Which I can't do with sub peripherals it seems.
Back to Top
Arienette View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 May 2017
Location: UK
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Arienette Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2017 at 2:42am
I forgot to mention. I did buy a usb/ps2 adaptor but it didn't appear to work. Which I'm not sure if that's the adaptor or some bios setting.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.