ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Taichi X370 and Samsung Evo 960 on second M2 slot
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Taichi X370 and Samsung Evo 960 on second M2 slot

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 5957
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Taichi X370 and Samsung Evo 960 on second M2 slot
    Posted: 09 Jun 2017 at 12:50am
Awesome!

Thanks for posting back to let us know Thumbs Up
Back to Top
DoctorCajon View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 03 Jun 2017
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DoctorCajon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Jun 2017 at 12:08am
Next Update: Issue solved. BIOS update provided by ASrock support solved the problem. I織m running on 2.33. Just wanted to try it out and see if it works and didn織t wait for the official AGESA 1.0.0.6 update for the Taichi.
Back to Top
DoctorCajon View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 03 Jun 2017
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DoctorCajon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2017 at 12:13am
So, I got in contact with Asrock Tech Support. They suggested to check on the latest firmware on the drives. Unfortunately this did not the trick for me, because it織s already the newest installed on my drives, but maybe worth a try for you other guys having the same issue. 
Back to Top
GenesisDoes View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Apr 2017
Status: Offline
Points: 54
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote GenesisDoes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Jun 2017 at 12:42pm
I had the same issue a couple months ago. I returned the Toshiba M.2 drive and bought an Intel 600P so now the Samsung 960 EVO works great in M2_1 and Intel 600P in M2_2.
Taichi X370, Ryzen 1700 @ 4ghz, 32GB G.Skill TridentZ Ram, Samsung 960 EVO nvme, Intel 600P nvme, 2TB Seagate HDD, 2TB Hitachi HDD, 1TB Mushkin SSD, GTX 1080
Back to Top
DoctorCajon View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 03 Jun 2017
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DoctorCajon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jun 2017 at 12:01pm
I have opened up a ticket at tech support. Until now I don't have another solution than swapping the SSD's. Not ideal for me, either.
Back to Top
soleil14 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 May 2017
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soleil14 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jun 2017 at 7:33am
Did you find any solution?
I have the exact same problem. The only different is I have a SM961 256GB and a Plextor M8PE 500GB.
The only combination that works is Plextor 500GB on slot M2_1 and SM961 256GB on slot M2_2.
This is not perfect because the sm961 is faster.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 5957
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2017 at 5:28pm
Good luck, let us know how it goes Thumbs Up
Back to Top
DoctorCajon View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 03 Jun 2017
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DoctorCajon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2017 at 3:15pm
Thanks, already ruled out everything else. I have tried also 2 different 250 and 500GB EVOs on each m2 slot (I'm building the same config again for wifey). And the only combination not working is the 250 GB Evo on slot 1 and 500GB Evo on slot2. Either on BIOS version 1.6 the board shipped with, nor after updating to 2.3. Will contact tech support.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 5957
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2017 at 2:50pm
You can inquire with Tech Support directly:

http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=5265&title=howto-contact-tech-support     (copy paste)

Include a link to this thread in your description. I am sure they will be able to help you out Thumbs Up


Before you make a support request though, maybe try switching the M.2 drives again now you know both slots actually work. Remember to clear CMOS. A drive could have been seated poorly etc. Try and rule out any other possibilities before getting in touch with Tech Support. I suspect the capacity of the 500gb drive is causing the hiccup though, that would mean a BIOS update would be needed as you mentioned. Still, worth checking out if you have not already.
Back to Top
DoctorCajon View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 03 Jun 2017
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DoctorCajon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2017 at 2:24pm
Update: I now have swapped the 250 and 500 GB EVOs so that the 250 is now on m2_2 and the 500 GB on m2_1. And: It works! Nevertheless it's not ideal because I want to have the OS on the ultra m2 slot.

So I can now reinstall the OS on the 500 GB Evo and get a new SATA SSD for games or put the 500 GB onto the shelf and leave the 250 on slot 1 or if ASrock employees read along on the forum kindly request to fix this in a soonish BIOS Update and leave everything as it is now. I prefer the last option because I don't want to spend 200-300 bugs extra on my build for another SSD just because the board is buggy.

If needed I am willing to assist fixing the issue by providing more info and/or logs.
The BIOS version is 2.30

Thanks
Thomas

Edited by DoctorCajon - 03 Jun 2017 at 2:26pm
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.