ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - AGESA 1.0.0.6b
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

AGESA 1.0.0.6b

 Post Reply Post Reply Page  <123>
Author
Message
Ricky View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 Jun 2017
Status: Offline
Points: 43
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ricky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 6:25am
Agesa 1.0.0.6b? bug fix?
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 7:40am
Ricky, what do you asking?
 
All the thread posters need to make sure they have read the first post.  Apparently there is no memory support changes, just a few bug fixes.  AMD also updated the microcode, but I have seen no explanation of what changed.  AMD and ASRock need to have their collective you-know-what kicked for very poor communication.  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
soleil14 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 May 2017
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote soleil14 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 5:02pm
Bios 3.0 is perfect for my X370 Taichi. So I don't reaaly want to update to 3.1 My only concern: does it lower the post time? I want to run high bus ram with AM4 training boot off to lower the post time? Is it possible with bios 3.1?
Back to Top
zlobster View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 02 Sep 2017
Status: Offline
Points: 403
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zlobster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 7:42pm
Originally posted by soleil14 soleil14 wrote:

Bios 3.0 is perfect for my X370 Taichi. So I don't reaaly want to update to 3.1 My only concern: does it lower the post time? I want to run high bus ram with AM4 training boot off to lower the post time? Is it possible with bios 3.1?


Nop, 3.10 rather increases the cold boot times. It cycles the fans one more time compared to 3.0.

With 'quality' of most UEFI versions, I think it's way better to give any new version at least a couple of months, before you update. As the vendors themselves say, if you currently have no issues - better don't install new versions of UEFI. ~230 EUR is not a small amount of money to just burn it.

Guys like me, with nothing to lose, or simply wanting to try the latest features and fixes, can always hop on the beta testing wagon and do the dirty work for everyone. Big smile
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 2096
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 8:29pm
Originally posted by parsec parsec wrote:

Originally posted by datonyb datonyb wrote:

2.Add setup options to select SMART fan temperature source. Change default to monitor external CPU temperature.
PS1. Windows update is available for version P3.00 or later.

????

sorry parsec i couldnt resist Wink


That's fine, but how are those things related to AGESA? Shocked




we got it sussed ^those things^ mean ............................
sapphire boost is now working LOL
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=4740&PN=3&title=asrock-sapphire
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
Ricky View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 Jun 2017
Status: Offline
Points: 43
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ricky Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2017 at 11:18pm
Originally posted by MisterJ MisterJ wrote:

[URL=][/URL]Ricky, what do you asking?
?
All the thread posters need to make sure they have read the first post.? Apparently there is no memory support changes, just a few bug fixes.? AMD also updated the microcode, but I have seen no explanation of what changed.? AMD and ASRock need to have their collective you-know-what kicked for very poor communication.? Enjoy, John.


John, I mean what kind of bug fixed is included in new agesa. Especially the segfault issue, is it fixed by new microcode?

Edited by Ricky - 03 Sep 2017 at 11:19pm
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Sep 2017 at 12:39am
Sorry, Ricky.  It looks like the forum really messed up my post in your quote.  See my original post here:
Quote
Ricky, what do you asking?
 
All the thread posters need to make sure they have read the first post.  Apparently there is no memory support changes, just a few bug fixes.  AMD also updated the microcode, but I have seen no explanation of what changed.  AMD and ASRock need to have their collective you-know-what kicked for very poor communication.  Enjoy, John.

I have no enumeration of the bug fixes, just a few rare bugs.  What is the segfault issue?  If this is the Linux KVM/NPT issue, the answer is no.  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
Asingo View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jul 2017
Status: Offline
Points: 111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Asingo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Sep 2017 at 2:58am
Originally posted by MisterJ MisterJ wrote:

Sorry, Ricky.  It looks like the forum really messed up my post in your quote.  See my original post here:
Quote
Ricky, what do you asking?
 
All the thread posters need to make sure they have read the first post.  Apparently there is no memory support changes, just a few bug fixes.  AMD also updated the microcode, but I have seen no explanation of what changed.  AMD and ASRock need to have their collective you-know-what kicked for very poor communication.  Enjoy, John.

I have no enumeration of the bug fixes, just a few rare bugs.  What is the segfault issue?  If this is the Linux KVM/NPT issue, the answer is no.  Enjoy, John.

Segfault is problem on Ryzen on Linux. Does anyone here know can segfault problem appear on Windows?
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Sep 2017 at 3:16am
Asingo, I have been attending this forum since Ryzen released and have seen no complaints about segfault on Windows.  Do you have problems?  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
Asingo View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jul 2017
Status: Offline
Points: 111
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Asingo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Sep 2017 at 5:24am
Originally posted by MisterJ MisterJ wrote:

Asingo, I have been attending this forum since Ryzen released and have seen no complaints about segfault on Windows.  Do you have problems?  Enjoy, John.

No just asking. I will remain on A4m platform for a very long time so I wanted to be sure that segfault problem is only on Linux.

One guy on reddit told that this segfault problem is cause of Ashes of singularity dx 12 benchmark crash. Also he told that crash in Shadow of Mordor is because segfaults problem because high CPU usage in that game...

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.