ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X370 Fatal1ty Pro - Unable to Create Large RAID0
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

X370 Fatal1ty Pro - Unable to Create Large RAID0

 Post Reply Post Reply Page  <1 567
Author
Message
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 2:15am
Originally posted by wardog wardog wrote:

Originally posted by wardog wardog wrote:

Well........Finally.

Here goes nothing. Going to do a fresh install on a spare SSD using the F6 SATA Floppy Image.


Yea. There goes nothing.Ouch

I'm semi-down till I figure out what I killed in Windows lastight.

Got the 3TB drives RAIDed, decided to update my BIOS to 3.20 and play with mem for a few, got it to boot albeit very unstable @ 3600, 3600!!!!!!, and wham.

Windows 10 Pro is hosed.

I'll fiddle some more then I'll reinstall, or try a Repair



wardog, sorry to hear of your problems.  I have avoided the latest BIOS because of the problems posted in the forums, no real information for what is contained in the update and no apparent problems with my system  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
visualsoul View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 Sep 2017
Location: Detroit, MI
Status: Offline
Points: 24
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote visualsoul Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 2:56am
Originally posted by parsec parsec wrote:

Originally posted by visualsoul visualsoul wrote:



So you upgraded your BIOS to 3.20?  What board are you using?


You weren't asking me, but I am now using 3.20 in an X370 Killer SLI/ac, which wardog also uses.

I think 3.20 is fine, the additional options for Smart Fan control in HW Monitoring are worth checking.



They haven't released an update to the BIOS for my board from what I can see.
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6367
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 3:35am
Originally posted by visualsoul visualsoul wrote:

So you upgraded your BIOS to 3.20?  What board are you using?


X370 Killer SLI/ac

Keep in mind when looking at these I hadn't tweaked anything. Those timings are what mem training set.

Yet it is tested stable at 3333, 1.35vDIMM, 1.1 SoC








Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 2269
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 3:46am
stop cheating with the flashy ram we cant afford Tongue

Wink

ps hope your boot-fix works

i didnt see you mention system crash until john answered
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6367
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 4:03am
Originally posted by datonyb datonyb wrote:

stop cheating with the flashy ram we cant afford Tongue

Wink

ps hope your boot-fix works

i didnt see you mention system crash until john answered


Just finished a complete reinstall this morning. Took it down to pieces and cleaned it too while I was at it.

As to can't afford. I need some fast ram to run across pre-release BIOSes. It's Sammy B-dies so so far it's been workable on everything I've put it in. Fastest one of six 16GB DDR4 kits I have.



Oh! Ask my Wife. We couldn't afford it either EmbarrassedTongue
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 2269
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 4:20am
Originally posted by wardog wardog wrote:

Originally posted by datonyb datonyb wrote:

stop cheating with the flashy ram we cant afford Tongue

Wink

ps hope your boot-fix works

i didnt see you mention system crash until john answered


Just finished a complete reinstall this morning. Took it down to pieces and cleaned it too while I was at it.

As to can't afford. I need some fast ram to run across pre-release BIOSes. It's Sammy B-dies so so far it's been workable on everything I've put it in. Fastest one of six 16GB DDR4 kits I have.



Oh! Ask my Wife. We couldn't afford it either EmbarrassedTongue


one other quick thing wardog

when one edits the signature,one makes sure we dont invent an unreleased model of hard drive LOL  i presume mr quick fingers didnt mean evo 950

not that im still miffed at your gskills compared to my 3200's or anything Wink
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6367
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 4:46am
Originally posted by datonyb datonyb wrote:

one other quick thing wardog


Dayyyyum. Are you a female? Clap
Back to Top
visualsoul View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 09 Sep 2017
Location: Detroit, MI
Status: Offline
Points: 24
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote visualsoul Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Sep 2017 at 12:55am
I've finally set up a couple RAIDs and everything looks good... up next, some slight OC'ing and time for benchmark testing.  Prior to me getting this all sorted out, my system was scoring so bad.  It's scores were on par with my Dell XPS 9550, which shouldn't even be close in scores.  Everything should stay cool though, I replaced my air cooler with the Kraken x52... so things should stay nice and cool.

Edited by visualsoul - 15 Sep 2017 at 12:56am
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 567
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.059 seconds.