ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - AB350M Pro4 no output via onboard display
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

AB350M Pro4 no output via onboard display

 Post Reply Post Reply
Author
Message
jazzantz View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Aug 2017
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jazzantz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: AB350M Pro4 no output via onboard display
    Posted: 14 Sep 2017 at 2:20pm
Building a new computer with no previous OS and all new parts. 
The speaker connected to the Motherboard sounds 5 long beeps and does not have a VGA card.
Also, I have reinstalled the CPU (ryzen 1200) to verify it was in place correctly and no pins were bent, along with the RAM. Both the CPU power connector (12v ATX) and the 24 pin power connecter are in place.

Why cannot output via onboard display??
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 3367
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 2:21pm
Dear jazzantz,

Greetings, this is ASRock TSD.


Regarding this case, we would like to provide some information for you.

If using Summit Ridge "Ryzen series" CPU on your system, it doesn't contain integrated VGA, so you are not able to use onboard display like VGA, HDMI.
This is hardware specification of AM4 CPU.
Therefore, you have to install a discrete VGA card for using.

On the other hand, the Bristol Ridge "A-series" CPUs contain integrated VGA.
If you would like to use onboard display, please install this kind of CPU for your system.


Thanks!

All the best,
ASRock TSD

Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6367
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 2:24pm
Ryzen processors don't have an iGPU.

You need a dedicated graphics card with Ryzen.

"A series" Bristol Ridge APU's have iGPU's.
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6367
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 2:25pm
ha

That's two nights in a row me and ASRock_TSD have been dueling at the KB to reply.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 6543
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2017 at 3:59pm
Wardog and ASRock_TSD already covered it.

Some AM4 boards have display outputs, this is to support "A-Series" APUs not because there is onboard graphics. AMD did away with FM2+ and AM3+ in favor of a single socket/platform (AM4). This means all new CPU lineups, both with and without iGPU, will be supported on the same socket. We see this confusion a lot. I wish retailers would include a disclaimer: 

"integrated video outputs only supported on A-Series APUs!"

The info is there on all the AM4 product pages on the ASRock website but let's face it, how many users actually bother checking the manufacturer website before purchase?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.059 seconds.