ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Fatal1ty x399 won't post with 128GB RAM
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Fatal1ty x399 won't post with 128GB RAM

 Post Reply Post Reply Page  <1 56789 10>
Author
Message
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Oct 2017 at 3:22am
128noGB:
Quote without no issue

Yes, we have no bananas!  What the heck does this mean?  Strictly it means "yes, we had issues".
I opened the 1.70 BIOS with a hex editor and find it still has 1.0.0.3 AGESA.  I really think until AMD/ASRock get the game up, we all will have memory problems with TR.
Are you going to try these 2xquad kits used by sdlashley?:
Quote G.SKILL Flare X Series 64GB (4 x 16GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 2133 (PC4 17000) AMD X370 / B350 / A320 Memory (Desktop Memory) Model F4-2133C15Q-64GFXR
Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
Benja View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 30 Sep 2017
Status: Offline
Points: 16
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Benja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Oct 2017 at 3:49am
Super lol "without no issue" are they kidding?!? 5 people with same memory problems and only a partial resolution?

A true quality unassurance program! When I bought the MB there isn't on the specification "you need to buy only G.SKill Ripjaws 8 or G.SKILL Flare X"

Guys please, reopen all together a ticket
Back to Top
128noGB View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Sep 2017
Status: Offline
Points: 33
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 128noGB Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Oct 2017 at 9:48am

UPDATE:

I got another email from ASRock telling me to get a refund from Newegg.

Newegg said they don't offer refunds but they are making an exception because I sent proof of ASRock saying they don't support it.

I have sent my AMD Threadripper 1950x + 128GB Corsair RAM + 2x of these ASRock motherboards all back to Newegg for a 100% refund.

I spent close to $6000 for this system and I really wanted to support AMD.  This was a test build system from which I was building 6 more systems of like caliber.

I'm going to go the Intel i7 7980XE route (18 core) instead and use the leftover parts from my would-be AMD Threadripper 1950x build.

I tried to support AMD with a giant build (and likely 6 more).  I really did.  But looks like I am going back to the Blue side.
Back to Top
TooQik View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 06 Apr 2017
Location: Australia
Status: Offline
Points: 104
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TooQik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Oct 2017 at 11:46am
Originally posted by 128noGB 128noGB wrote:


UPDATE:

I got another email from ASRock telling me to get a refund from Newegg.

Newegg said they don't offer refunds but they are making an exception because I sent proof of ASRock saying they don't support it.

I have sent my AMD Threadripper 1950x + 128GB Corsair RAM + 2x of these ASRock motherboards all back to Newegg for a 100% refund.

I spent close to $6000 for this system and I really wanted to support AMD.  This was a test build system from which I was building 6 more systems of like caliber.

I'm going to go the Intel i7 7980XE route (18 core) instead and use the leftover parts from my would-be AMD Threadripper 1950x build.

I tried to support AMD with a giant build (and likely 6 more).  I really did.  But looks like I am going back to the Blue side.


Does this mean than the ASUS motherboard you purchased also failed to work with 128 GB installed also?

If so, this would point to an issue with the current Threadripper platform rather than a specific motherboard issue, which is unfortunate but not entirely unexpected given how young the platform is.
Back to Top
LurkerLito View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Sep 2017
Status: Offline
Points: 46
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LurkerLito Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Oct 2017 at 1:06pm
Dam sorry to hear their solution was to return the board for a refund. I hope this gets fixed because 64GB is enough for my needs but I was thinking of buying another 4 sticks if DDR4 prices ever dropped back to the old prices.
AMD 1950x; ASRock X399 Fatal1ty V2.00; 64GB(4x16GB) G.Skill Trident Z DDR4 3200 CL14 (running 3066); EVGA 1080Ti SC2 Hybrid; Enermax TR4 360 AIO
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Oct 2017 at 12:01am
TooQik, As I have said several times, the latest ASRock BIOS contains AGESA 1.0.0.3, a couple of vendors have 1.0.0.3a which probably does not help much.  I think - my opinion! - that until AMD/ASRock release a BIOS/AGESA that supports at least the same memory function (1.0.0.6b) as the initial Ryzen chips, we will be faced with these problems.  Memory vendors are declining to ship their best memory because they know the current TR will not support their memory.  Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
threadrippera View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 01 Oct 2017
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote threadrippera Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Oct 2017 at 6:22am
I tried the 8 ripjaws ram sticks today and my computer will not post at all. I hope they fix this soon.
Back to Top
Benja View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 30 Sep 2017
Status: Offline
Points: 16
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Benja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Oct 2017 at 6:31am
Threadripper can you please post exactly the model (+CL+Mhz) and part number of your kit and open a ticket to ASrock support? maybe on the 100 ticket they can understand something...

Edited by Benja - 04 Oct 2017 at 6:41am
16Gb*8 (8 DIMM NOT WORKING) ADATA XPG 2400 Mhz AX4U2400316G16-SRZ - Threadripper 1950x - ASRock Fatal1ty X399 Pro Gaming (8 DIMM NOT WORKING) BIOS 1.50 - Samsung 960 EVO 1Tb M2 NVMe
Back to Top
Benja View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 30 Sep 2017
Status: Offline
Points: 16
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Benja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Oct 2017 at 6:46am
Today I've open a thread also on AMD forum....

https://community.amd.com/thread/220821
16Gb*8 (8 DIMM NOT WORKING) ADATA XPG 2400 Mhz AX4U2400316G16-SRZ - Threadripper 1950x - ASRock Fatal1ty X399 Pro Gaming (8 DIMM NOT WORKING) BIOS 1.50 - Samsung 960 EVO 1Tb M2 NVMe
Back to Top
threadrippera View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 01 Oct 2017
Status: Offline
Points: 14
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote threadrippera Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Oct 2017 at 6:59am
The model of my ram is G.skill ripjaws 3200 F4-3200C16S-16GVK
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 56789 10>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.