ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - H87M-ITX Windows 10 problem
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

H87M-ITX Windows 10 problem

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Richie-Kotzen View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Aug 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Richie-Kotzen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: H87M-ITX Windows 10 problem
    Posted: 16 Aug 2015 at 4:51pm
Hi guys, sorry for my bad english!
I have a H87M-ITX (bios 2.20) with a CPU Intel i7-4790 and 2x120GB Samsung 840 Raid 0.
On Windows 8.1 everything works fine.
After a fresh install of Windows 10 everything seems works fine, but if I install the Intel Management Engine driver the system won't boot up. I download the driver on the asrock site http://www.asrock.com/mb/Intel/H87M-ITX/?cat=Download&os=Win1064
If I don't install the driver i see "PCI Simple Communications Controller" with no driver in my Device Manager.
Have you any idea?
Thank you!


Edited by Richie-Kotzen - 16 Aug 2015 at 4:53pm
Back to Top
Richie-Kotzen View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Aug 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Richie-Kotzen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Aug 2015 at 5:49pm
I'm so sorry... anyone can help me?
Thank you!
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 4996
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Aug 2015 at 11:12pm
Your English is excellent, don't worry about that!

So you were able to get the PC to boot again or start in Safe Mode, and uninstall the new version of the Intel IME software?

Did you run the Chipset/INF file installation program, the INF driver ver:10.1.1.8 on your board's download page in the Windows 10 64bit section, before trying to install the Intel Management Engine driver? If not, try that.

Windows 10 has automatic updates turned on all the time, and might have installed an Intel Management Engine driver by itself. Check Windows Programs and Features to see if that happened.

You could try installing the Windows 8.1 version of the Intel Management Engine driver, if that installs it won't matter if it is not the Windows 10 version.

The PCI Simple Communications Controller error entry in Device Manager can appear if you don't boot the PC again, after installing or uninstalling the Intel IME software. Try restarting the PC if you have not done that yet.
Back to Top
Richie-Kotzen View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Aug 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Richie-Kotzen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Aug 2015 at 9:28pm
Originally posted by parsec parsec wrote:

Your English is excellent, don't worry about that!

So you were able to get the PC to boot again or start in Safe Mode, and uninstall the new version of the Intel IME software?

Did you run the Chipset/INF file installation program, the INF driver ver:10.1.1.8 on your board's download page in the Windows 10 64bit section, before trying to install the Intel Management Engine driver? If not, try that.

Windows 10 has automatic updates turned on all the time, and might have installed an Intel Management Engine driver by itself. Check Windows Programs and Features to see if that happened.

You could try installing the Windows 8.1 version of the Intel Management Engine driver, if that installs it won't matter if it is not the Windows 10 version.

The PCI Simple Communications Controller error entry in Device Manager can appear if you don't boot the PC again, after installing or uninstalling the Intel IME software. Try restarting the PC if you have not done that yet.

Thank you very much for you answer!
Yesterday finally I have resolved the problem.
Fresh install of Windows 8.1, install all driver and upgrade to Windows 10. All works great now.
Thank you!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.