ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Worried about AUXTIN1 and AUXTIN3 temps
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Worried about AUXTIN1 and AUXTIN3 temps

 Post Reply Post Reply
Author
Message
plopek View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 17 Aug 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plopek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Worried about AUXTIN1 and AUXTIN3 temps
    Posted: 17 Aug 2015 at 1:51am
Hello everyone,
Recently I have bought my brand new AsRock Z97 Extreme 4 mobo and I found out that SpeedFan is showing me really strange temperatures. I don't know what to think about it, because after some research on the internet people have different opinion about it.
So I came here to ask you guys what you think about it, and do I have to worry about it?
(btw PC isn't overclocked... got it about a week havent touched anything yet)

Below are screenshots from SpeedFan and CPUID HWMonitor (which doesnt show any of these temps or same named sensors either)

-Spec-
Proc: i5 4690k
Mobo: AsRock Z97 Extreme 4
Ram: G.Skill PC1866 2.4GB
VGA: Gigabyte G1 Gaming GTX970
SSD: Samsung SSD 840 PRO
PSU: be quite! Power Zone 650W

(Sorry for my english)

Back to Top
plopek View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 17 Aug 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plopek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Aug 2015 at 7:34pm
Nobody have this issue? For real?
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Status: Offline
Points: 5784
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Aug 2015 at 9:30pm
Speedfan is all but useless these days and is notorious for inaccurate readings, my old AM2+ board reports 89 - 92c on one of the sensors as well yet no other monitoring app shows the same. The board is still working fine 6 years later so I wouldn't worry about it. 

I have been away for a while so missed your post, sorry about the late reply.
Back to Top
plopek View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 17 Aug 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plopek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Aug 2015 at 11:27pm
Alright, thanks for your reply.

I've seen some bad opinions about SpeedFan already and here I got another one. It's really convinced me now that Speedfan it's not the best monitoring app. I will just hide those bad readings, because it really hurts my eyes:) AIDA64 Extreme and HWmonitor seems to be much more accurate.

Cheers!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 38.949 seconds.