ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Low CPU GPU usage on AB350M Pro4 + GTX 1060
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Low CPU GPU usage on AB350M Pro4 + GTX 1060

 Post Reply Post Reply
Author
Message
nel View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Dec 2017
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Low CPU GPU usage on AB350M Pro4 + GTX 1060
    Posted: 07 Dec 2017 at 11:37pm
I need to run a program as fast as it can, but I get Low CPU/GPU usage with CPU is Ryzen 5 1600 on AB350M Pro4 paired with GTX 1060.

I think I'm not alone. Some have similar issue: https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/6gfekn/extremely_low_gpucpu_usage_amd_ryzen_5_1600_gtx/

On an Intel based system, the same program can run close to 100% CPU (single-core) / GPU. 

Research online, some suggested flashing the BIOS (but I have trouble flashing it see http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=6854&title=flashing-ab350m-pro4-bios).

Anyway, please shed some light if you know if it's really the problem of AGESA and thus updating the BIOS would fix it? 


Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 433
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Dec 2017 at 1:42am
which program?
Back to Top
nel View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 Dec 2017
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote nel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Dec 2017 at 8:42am
Expresii (http://www.expresii.com).

Actually, I believe most game-like apps suffer from the same issue. Just do a search and you see several threads:

Some suggested flashing the BIOS and that's why I tried but ran into trouble and thus posting in this forum now. 

I bought a new machine with Ryzen hoping to get good performance but now the program runs even worse than on my much older Intel system. :(

 
Ryzen 5 1600, ASrock AB350M Pro 4, Windows 10 x64 Pro, GTX 1060 6GB.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.