ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Broken F11 menu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Broken F11 menu

 Post Reply Post Reply
Author
Message
syd View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Dec 2017
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote syd Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Broken F11 menu
    Posted: 18 Dec 2017 at 10:16pm
Hi, when I press F11 I get this menu which is completely broken as you can see https://i.imgur.com/8eHMpeO.jpg

Keyboard arrows don't work, Enter works (so I can just pick the first option), and mouse works so I can click on the 2 choices below. I tried multiple USB keys, multiple slots. I tried to settup the BIOS like this to boot on it by default (SSD and HDD disabled) https://i.imgur.com/efRt7Xw.jpg ;

It doesnt work and boots on the SSD.

I reset the BIOS, updated to the latest one, same problem.
I didn't have this issue yesterday. I installed Manjaro meanwhile

My specs:
AB350M Pro4
1600X
16Gb RAM (Galax HOF)
RX 480 8Gb

Any help would be appreciated, thanks
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 1961
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Dec 2017 at 10:43pm
arh weve had this issue before

the threads are on here to search to read

i think it was due to bios version or improper flashing of the bios

try to backflash but USING THE DOS BIOS METHOD

this will properly erase all traces of other bios files
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2017 at 12:43am
Originally posted by datonyb datonyb wrote:

arh weve had this issue before

the threads are on here to search to read

i think it was due to bios version or improper flashing of the bios

try to backflash but USING THE DOS BIOS METHOD

this will properly erase all traces of other bios files

datonyb, how/where did you learn this?: "...properly erase all traces of other bios files ...".  Does DOS do a better than FlashBack on my X399?  Thanks, John.

Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 1961
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2017 at 1:58am
our friend and beta tester 'chew' who runs the taichi and threadripper overclocking threads over on overclockers mate

he also beta tests for asrock,and has some dealing with amd directly
(and a not so small achievement of guiness world record overclocker)

he found the taichi x370 was leaving traces/code from later bios's when he tried to revert back to earlier stable ones, his solution was to flash back to bios version 3 (for the x370 taichi) everytime with the dos files from a bootable rufus usb, this seems to properly erase the bios before writing, whereas the instant flash seems to overlay parts that it feels it needs to

i would hazard a guess the tr would be the same mate ,you could always ask him directly on the taichi TR thread, he seems a very agreeable fellow to discuss things

http://www.overclock.net/t/1638140/asrock-x399-taichi-fatality-overclocking-and-unofficial-support

in a similar subject it seems the rog ch6 boys are having a bit of trouble now with there beta agesa 1072 (1007) and when flashing back get traces of the later bios remain (i have suggested to try the dos method to them as well)
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.061 seconds.