ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Can Not get X370 Tiachi to see my second M2 Module
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Can Not get X370 Tiachi to see my second M2 Module

 Post Reply Post Reply
Author
Message
SB43 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 01 Jan 2018
Location: VA
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote SB43 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Can Not get X370 Tiachi to see my second M2 Module
    Posted: 01 Jan 2018 at 11:31pm
 

I have a Tiachi X370 motherboard, Bios version 3.2. I have windows installed in the 1st module slot, and windows see's that. I don't know what to enable or disable in the bios without screwing something up. Been trying to figure this out for a while. Here are some screenshots of what I have currently set up.

https://imgur.com/a/xgPLf

Can someone help me out here? Or, should I buy a M2 PCIE SSD Adapter? ConfusedConfused
I don't know much about Raid and AHCI. Your help would be greatly appreciated.

Ryzen 7 1800X, 2 x WD Blue M.2 1TB Internal SSD Solid State Drive - SATA 6Gb/s - WDS100T1B0B, 1 x G.SKILL TridentZ Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200 (PC4 25600) Intel Z170 Platform Desktop ...
1000 Watt EVGA PSU, 1 PNY Geforce GTX 1080 XLR8 GDDR5 8 GB video card, Noctua D-15 Cooler, Corsair Air540 case, Samsung 840 Pro 256 GB SSD, 1TB HDD Western Digital, (x2) Samsung 850 Evo 500 GB SSD, 2TB Western Digital HHD, and.... Running Triple Samsung monitors with a HyperX Cloud II Gaming Headset with 7.1 Virtual Surround Sound. Xbox 360 controllers, and "LOTS OF FANS" with a 5 channel (60 watts per channel) fan controller.
Thanks, Scott
Back to Top
zlobster View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 02 Sep 2017
Status: Offline
Points: 403
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zlobster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Jan 2018 at 11:43pm
I think your problem is that the M2_2 on your Taichi only accepts PCIe devices. While the M2_1 slot (your current Win boot drive) does accept both SATA & PCIe, the second slot does not. Check here, http://asrock.nl/downloadsite/Manual/X370%20Taichi.pdf page 41 and below. EDIT: your WD Blue are SATA, so... Tongue

2 options - either get a PCIe SSD (PCIe 2.0 x4, though) for the second slot, or get a PCIe adapter and put the second one in some PCIe slot. IDK what kind of adapter is best.

Leave RAID and AHCI as is. Your setup is fine in this regard, UNLESS you want to setup a RAID array.




Edited by zlobster - 01 Jan 2018 at 11:50pm
1700X ZP-B1 (stock); X370 Taichi (UEFI 3.10); 16GB F4-3200C14-8GFX XMP; 256GB 960 EVO; RX 580 NITRO+ 8GB
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.