ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - AB350 Pro4 BIOS 4.60, boots to OS, no bios screen
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

AB350 Pro4 BIOS 4.60, boots to OS, no bios screen

 Post Reply Post Reply
Author
Message
rohit91 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Jan 2018
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rohit91 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: AB350 Pro4 BIOS 4.60, boots to OS, no bios screen
    Posted: 29 Jan 2018 at 1:28am
Title

After upgrading the motherboard to BIOS 4.60, the computer goes directly in to the OS, doesn't show the BIOS or POST screen so I can't access the BIOS settings.

I've tried using windows flash but the flashing program just exits after running the check, doesn't seem like I can downgrade.

I've tried downloading the UEFI tool to go straight to BIOS, doesn't work.


Anyone have the same problem or have tips on how to deal with this?

Thanks
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 1753
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jan 2018 at 1:40am
when pressing power button from off

spam the delete key like a crazy man ?

r7 1700 powercolor reddevil vega64 gskill tridentz3866 taichi x370 evga 750watt gold
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 1753
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jan 2018 at 1:41am
or plan B

turn it off

unplug the boot drives and then try to get into bios and turn off fast boot

r7 1700 powercolor reddevil vega64 gskill tridentz3866 taichi x370 evga 750watt gold
Back to Top
rohit91 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Jan 2018
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rohit91 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jan 2018 at 1:53am
I've tried spamming delete like a mad man
I'll try unplugging the HD and see if BIOS comes up
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 1753
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jan 2018 at 2:14am
pull the cmos battery for 20 mins

itll force you into bios to set clock etc

r7 1700 powercolor reddevil vega64 gskill tridentz3866 taichi x370 evga 750watt gold
Back to Top
MisterJ View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 19 Apr 2017
Status: Offline
Points: 1082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MisterJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jan 2018 at 4:34am
rohit91, please try what worked here: http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=7324&KW=fastboot&PN=2&title=fastboot-too-fast
Enjoy, John.
Fat1 X399 Pro Gaming, TR 1950X, RAID0 3xSamsung SSD 960 EVO, G.SKILL FlareX F4-3200C14Q-32GFX, Win 10 x64 Pro, Enermx Platimax 850, Enermx Liqtech TR4 CPU Cooler, Radeon RX580, BIOS 2.00, 2xHDDs WD
Back to Top
rohit91 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Jan 2018
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rohit91 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jan 2018 at 9:32am
Figured it out! 

For some reason when I had a video card in slots 3-6 it wouldn't show the BIOS screen but if there are less than 2 video cards and they're in slots 1-2 it boots.

Next problem is to get the motherboard to work with 6gpus
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.