ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Fatal1ty X370 K4-turn off after hibernation resume
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Fatal1ty X370 K4-turn off after hibernation resume

 Post Reply Post Reply
Author
Message
TomHB View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Feb 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TomHB Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Fatal1ty X370 K4-turn off after hibernation resume
    Posted: 04 Feb 2018 at 5:03pm
Hello together!

I have a problem after a bios update to last version:

After updating my 'Fatal1ty X370 Gaming K4' from 3.50 to 4.50, my pc always turn off after start form hibernation mode. He runs some seconds, all fans run and without a signal for monitors (DVI+DP).
After a second start, he starts normal without problems for windows resume.

Yes - this is only a annoying problem without breaking functions.

After update I did not have reset the mainboard, because after all updates are every time all fan settings gone - so I believe that not necessary.


Someone some hints for me?

Tom


Edited by TomHB - 04 Feb 2018 at 5:10pm
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 340
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Feb 2018 at 12:08am
reset cmos :)
Back to Top
TomHB View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Feb 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TomHB Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Feb 2018 at 1:30am
Originally posted by kerberos_20 kerberos_20 wrote:

reset cmos :)


I reset cmos now, but its did not help.
Maybe its change the behavior - now its start himself after shutdown.
This save a second manual start. Or I wasn't patient enough at first try...
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 340
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Feb 2018 at 5:35am
so..
if u use hibernate and then wake up your pc, it starts, then it shuts down and then it starts?
if yes, then thats either bad cpu overclock or unstable ram settings
Asrock x370 Fatal1ty Gaming X Bios L4.61,
Ryzen5 1600x @ 4.1GHz 1.375v,
G.Skill TridentZ RGB F4-3200C14D-32GTZR @ 3333MHz (14-14-14-34-48),
Arctic Liquid Freezer 240,
Palit GTX 1060 3GB
Back to Top
TomHB View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 Feb 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TomHB Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Feb 2018 at 1:45am
Originally posted by kerberos_20 kerberos_20 wrote:

so..
if u use hibernate and then wake up your pc, it starts, then it shuts down and then it starts?
if yes, then thats either bad cpu overclock or unstable ram settings


Unfortunately no... all settings are on default.
Maybe I'll have to wait for the next update.

Thank you for hints.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2016 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.