ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ACPI 15 event error and Kernel-Power 41 error
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

ACPI 15 event error and Kernel-Power 41 error

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 541
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Mar 2018 at 4:22pm
well as i can see u are getting event id 56 right up when u start windows (as it can be seen in you pictures)
so id suggest to install new windows (doesnt take much time) once clean windows installed, reboot
then check your event logs if that event id 56 still persists
if its gone then install one driver at a time (with reboot after) and check again event logs

as far as i can see, something software related is broken in your windows and migration cant fix your problem
https://www.userbenchmark.com/UserRun/14185108
Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Mar 2018 at 1:44pm
Thanks for the advice.  I really do appriciate it.  Ok i am finally doing the fresh install.  Took me forever to figure out how to get the new iso file on a fat32 device.  The file is bigger then fat32 allows.  Rufus eneded up updating and allowing me to put it on a fat32 usb.
  
I am starting with the all in one driver zip file for the asrock x399 mobo.  Is that the compleate mobo driver set?  hopefully all goes well.

Edit spelling


Edited by dasGiggler - 18 Mar 2018 at 1:45pm
amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 541
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Mar 2018 at 4:53pm
u dont like uefi?
https://www.userbenchmark.com/UserRun/14185108
Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Mar 2018 at 9:43pm
It is not that at all. I only ask because I was wondering if it was truly all in one. The first time I only did that driver pack. This time I did it and all the others listed below just in case it was not all of the driver's. So far so good on the windows fresh install. I also noticed while I was trying to put the windows.iso on a flash drive that I had a Trojan virus that windows kept shutting down and was not the miner. That could have been a large part of the problem.
amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Mar 2018 at 12:18pm
ok made it about 9 hours and crashed again.  this time the dump files did save.  looks like a driver or maybe window deffender is causing it???? i just reinstalled all the newest drivers again.  I will post some picks from whocrashed and event log.  I would greatly appriciate it if you could help me figure it out from those.  Thanks again.  













amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Mar 2018 at 12:33pm
I found there is a new nvidia hot fix driver.  installing it now.  anything else i should look for?
amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6334
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Mar 2018 at 1:36pm
My advice? Roll back to the previus release. Many MANY are reporting 391.01 and the HotFix are garbage.
X370 SLI/ac(r1.03, BIOS 5.10), 1500X, H115i, F4-4133C19D-16GTZA, 970 EVO M.2 250GB + 500GB, Tt Core X9 Black

16,441 - https://www.3dmark.com/fs/13030306
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6334
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Mar 2018 at 1:37pm
Too, grab DDU and uninstall ALL the discovered graphics drivers found.

https://www.wagnardsoft.com/
X370 SLI/ac(r1.03, BIOS 5.10), 1500X, H115i, F4-4133C19D-16GTZA, 970 EVO M.2 250GB + 500GB, Tt Core X9 Black

16,441 - https://www.3dmark.com/fs/13030306
Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Mar 2018 at 9:26am
ok did that.  I rolled it back to the 390.77 drivers.  It made it a little longer, about a day and a half.  Then it crashed.  It gave similar errors to the last crash but a little different and a little more.  I took screen shot again.  sorry if it is a lot.  Should I roll it back more?  Is it a windows thing, should I try there support?
Not sure what to do again.  Thanks for any help.  











amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
lorein0688 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Apr 2018
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lorein0688 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 May 2018 at 4:24pm

The Kernel Power 41 faced by users due to driver issues especially the sound driver issues. So here it is recommended to check for the device driver and update the old corrupted sound card driver as well the other device driver.

However many users have confirmed that turning off the fast startup also fix Kernel Power 41 error for many users so try it once.

Follow the steps to do so:

  • Open Power Options > click on Choose what the power button does.
  • Next click on Change settings that are currently unavailable.
  • And scroll down to the Shutdown settings section.
  • Find Turn on fast startup (recommended) > uncheck
  • And click Save changes.

fixwindowserrors.biz/blog/troubleshoot-windows-10-kernel-power-41-error
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.