ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - AB350M Pro4@4.70 + Server 2016 + HyperV=Bootloop
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

AB350M Pro4@4.70 + Server 2016 + HyperV=Bootloop

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Sightus View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Apr 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sightus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: AB350M Pro4@4.70 + Server 2016 + HyperV=Bootloop
    Posted: 03 Apr 2018 at 10:14pm
Hi,
since I've been upgrading all my Ryzen 1700@AB350M Pro4 machines, it is not possible to run Server 2016 (at any Version or Update-level) with the installed Hyper-V role. Every time I do so, the system won't boot an hangs during its process.
The only solution that works is to downgrade the BIOS to Version 3.40 or below, which can't be the solution after all.
I checked if this problem occurs with Windows 10 (with Hyper-V-Feature), but surprisingly that works fine. Hence I suspect, there must be something wrong with the BIOS >3.40.

Can anybody confirm this? Has anybody a fix for it? I wanted to upgrade all my old systems (>80) to Ryzen @AB350M Pro4 or a possible AB450M Pro4, but would now hesitate due to this bug.

Thanks!

BTW: Server 2008R2@Hyper-V works regardless the BIOS version.


Edited by Sightus - 04 Apr 2018 at 8:48pm
Back to Top
Sightus View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Apr 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sightus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Apr 2018 at 9:00pm
Nobody? Is there a way to contact AsRock about it?
Back to Top
Sightus View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Apr 2018
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sightus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Apr 2018 at 3:58am
I'll continue to write to myself; seems this problem ist related to the combination of the Ryzen 2xxx-Support-BIOS and an installed Ryzen 1xxx.
Today I switched my Ryzen 7 1700(x) with a brand new Ryzen 7 2700X and Server 2016 with the activated Hyper-V-role is booting without a problem.

So:
a) If you need Hyper-V@Server 2016 with an Ryzen 1xxx ==> use the BIOS 3.40 or below.
b) If you want the same but you are running a Ryzen 2xxx ==> use the BIOS 3.70 or above.


Back to Top
ninjacat View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Feb 2019
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ninjacat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Feb 2019 at 7:50pm
Thank you for your information.
I user Ryzen 1600 to run windows server 2019.
After downgrade bios to 3.40.
I can boot OS and use hyperV.
Back to Top
xhue View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 17 Aug 2018
Status: Offline
Points: 634
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote xhue Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Feb 2019 at 10:38pm
Yes, thank you, indeed!

This type of information is really scarce, so your 'mini blog' will save some poor soul a lot of time.

Unfortunately, that's how ASRock BIOS team is...
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.