ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > OverClocking(OC) Zone > OC Build Advice
  New Posts New Posts RSS Feed - ASRock X470 Master SLI with Ryzen 5 crashes always
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

ASRock X470 Master SLI with Ryzen 5 crashes always

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Taldrit View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 May 2018
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Taldrit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ASRock X470 Master SLI with Ryzen 5 crashes always
    Posted: 17 May 2018 at 4:49am
Hi there, I had always crashes with my old MSI so I bought a new

ASRock X470 Master SLI

together with an

AMD Ryzen 5 2600X

and

Corsair DIMM 16GB DDR4-2666 Kit

But now I also get always crashes when I do NOT OC or set everything to "Auto". I even changed the power to 600W but to no avail till now.

Maybe some tweaking could prevent this.

The crashes only happen when I start an VM which have 50% of the CPU and I watch some Netflix meanwhile or when I try to do some memtests (all 16 GB) or some other things that use some real power. Maybe the Volts are set to low?

What are your suggestions on how I could set everything?

When I start the Asroc Tuning Utility it is set to "Performance Mode" and the settings in the OC Tweaker Tab are set to

CPU Speed 3600 MHz

CPU Voltage 1.18750 V

DRAM Voltage 1.200 V

1.05V_PROM Voltage 1.150 V

1.50V_PROM Voltage 2.600 V

VTT DDR Voltage 0.600 V

VPPM Voltage 2.500 V

+ 1.8V Voltage 1.800 V

VDDP Voltage 0.920 V


I would be glad for any advice you can give :)

Back to Top
gizmic View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 13 Jun 2018
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 513
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gizmic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jun 2018 at 5:44pm
i'd start by bumping the vcore or dram or run some stress test like prime or cinebench for example 

i'm currently working the other way around as auto sets my vcore too high and i'm lowering it by the day
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.