ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - XFR2 and PBO?
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

XFR2 and PBO?

 Post Reply Post Reply
Author
Message
fnordie View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jul 2018
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fnordie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: XFR2 and PBO?
    Posted: 30 Jul 2018 at 12:01am
hi i have the x470 gaming k4. is xfr and pbo enabled with the bios defaults? where can i enable/disable them? 

and the amd cbs and pbs options under advanced, do they only work in "Amd CBS Mode" or also in "asrock mode"?

thanks
Back to Top
trick_m0nkey View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Aug 2018
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote trick_m0nkey Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aug 2018 at 4:11am
I am wondering this myself.  I see no clear documentation or discussion on how to ensure that PBO is functioning correctly on an ASRock motherboard.  I currently have a x470 Fatal1ty ITX board.
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 543
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aug 2018 at 12:18pm
cbs options should work if u use amd cbs mode
pbs options should work as long your cpu supports what u setup in there
pbo shouldnt be enabled by default as this thing pretty much voids your warranty
https://www.userbenchmark.com/UserRun/14185108
Back to Top
fnordie View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jul 2018
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote fnordie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aug 2018 at 2:46pm
XFR is under Advanced -> CPU Configuration

PBO under Advanced -> AMD CBS -> NBIO -> "XFR Enhancement" -> Precision boost overdrive (its funny wor the PBO is called XFR, dont get confused)

with the new version of ryzen master you can see if PBO is working.


i use asrock mode not amd cbs and its all working







Edited by fnordie - 17 Aug 2018 at 2:49pm
Back to Top
trick_m0nkey View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Aug 2018
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote trick_m0nkey Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Aug 2018 at 5:33pm
Originally posted by fnordie fnordie wrote:

XFR is under Advanced -> CPU Configuration

PBO under Advanced -> AMD CBS -> NBIO -> "XFR Enhancement" -> Precision boost overdrive (its funny wor the PBO is called XFR, dont get confused)

with the new version of ryzen master you can see if PBO is working.


i use asrock mode not amd cbs and its all working






Amazing, thank you so much.  I finally have it activated now.
Back to Top
fnordie View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 Jul 2018
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fnordie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18 Aug 2018 at 2:06pm
its a shme that on official Asrock forum i have to answer my own question. i asked a really SIMPLE question! are there no mods here? this forum is a joke
   
my last asrock

also is your "CPU Temp" working? i have to set it to monitor Tctl temp, otherwise fans dont speed up wehen its getting hot. im not the only one it seems. Link 
how can you call a bios stabe (not beta) if such essential features are not working?

no auto shutdown when VRM are +125c.....

also when i bought the board there was the "copy paste" errors on product page. very dissapointig! this is getting ridicoulous Asrock!


Edited by fnordie - 18 Aug 2018 at 2:18pm
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.