ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X370 Gaming X 4.90 Bios
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

X370 Gaming X 4.90 Bios

 Post Reply Post Reply
Author
Message
chubalz View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31 Aug 2017
Location: Philippines
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chubalz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X370 Gaming X 4.90 Bios
    Posted: 30 Aug 2018 at 10:09pm

Anyone tried it now? 

is it stable?

See my signature of all my specs


Edited by chubalz - 30 Aug 2018 at 10:12pm
Ryzen 5 1600 3.80ghz @1.3375v
Asrock X370 Gaming X 5.20 Bios
CM MA610P
Aorus Xtreme Gtx1080ti
Gskill Trident Z RGB F4-300016D-16GTZR @2800mhz
SamsungEvo 250
2Tb Firecuda
1Tb WDBlack
Corsair RM650X
Back to Top
chubalz View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31 Aug 2017
Location: Philippines
Status: Offline
Points: 78
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chubalz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Sep 2018 at 9:59pm
up
Ryzen 5 1600 3.80ghz @1.3375v
Asrock X370 Gaming X 5.20 Bios
CM MA610P
Aorus Xtreme Gtx1080ti
Gskill Trident Z RGB F4-300016D-16GTZR @2800mhz
SamsungEvo 250
2Tb Firecuda
1Tb WDBlack
Corsair RM650X
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 542
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2018 at 2:53am
im on it atm, so far it works
https://www.userbenchmark.com/UserRun/14185108
Back to Top
schimiro View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Sep 2018
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote schimiro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2018 at 2:58am
tried it since thursday...there is a new option in the bios where you can set manually the soc voltage...it retains whatever value you insert after saving the bios setting...but doesnt seems to be working if you check the hwinfo tab in the bios

??????
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 542
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2018 at 12:33pm
hmm dunno, i dont overvolt soc, its stable with default volts
https://www.userbenchmark.com/UserRun/14185108
Back to Top
Mustmurder View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Sep 2018
Location: Wellington NZ
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mustmurder Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2018 at 3:17pm
Can ANYONE confirm if this reduces RAM red/writes with Asrock manual OC like 4.70, 4.80? 
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 542
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2018 at 4:11pm
here u go, not sure if that what u asked for

non overclocked cpu:

p0 state set to 4.1GHz (a4 value)

p0+p1 set to 4.1GHz and p2 set to 2.2GHz

cpu seems to get locked to p2 state and cannot get out of it


as for your question:
reply : bandwith is fine, tho i cant reduce some latencies as i used to with lower bios revisions (u can see that low copy bandwith)
https://www.userbenchmark.com/UserRun/14185108
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 542
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2018 at 4:19pm
forgot about asrock overclock setting (4100 @ 1.375v)
https://www.userbenchmark.com/UserRun/14185108
Back to Top
TeroZ View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Sep 2018
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TeroZ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Sep 2018 at 4:36pm
I've noticed the Ultra Fast Boot is finally working with this BIOS version. Sadly my 2600x still couldn't run memory at 3200C14 without occasional crashing.

Edited by TeroZ - 03 Sep 2018 at 4:36pm
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.06
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.