ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - RGB Utility issues and workaround
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

RGB Utility issues and workaround

 Post Reply Post Reply Page  123 9>
Author
Message Reverse Sort Order
Mythx View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 May 2022
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mythx Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: RGB Utility issues and workaround
    Posted: 22 May 2022 at 8:32pm
Hi. Having issues ram rgb on z690 extreme /w xpg d60g spectrix ram. only 1 ram lights up. a2 lights up but b2 stays off. Changing style doesn't fix. Ram on startup both ram work in rainbow defaulted because there's no ram settings in bios polychrome.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 12078
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Apr 2022 at 4:40pm
Guys, you will need to contact ASRock Tech Support:

http://event.asrock.tsd.com/

They should be able to help you out. This is an issue with the Polychrome software
so there isn't much we can do to help on the forums, unless someone has figured
out a way around it. In which case please feel free to share.
Back to Top
Tengu13 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 Apr 2022
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tengu13 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Apr 2022 at 3:11pm
Hello dudes, i've same problem
Motherboard: H570M Pro4
Led strip: ws2812 - 60 leds on strip

Works only 1 led white, sometimes secon led green, i think its powered on by noises.

wicpflashadsbv2.exe /file=nu51_3.04

But have error:

Enter ICP mode.
Company ID: 0x000000FF, Device ID: 0x00FF00FF
Enter ICP mode fail.

next i see mistake in .ini file:
Where is no my motherboard in this ini file.
wicpflashadsbv2.ini
Back to Top
AirArt View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Jan 2022
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AirArt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Jan 2022 at 7:48pm
Hi!
My Windows 11 reports an error at unidentified USB Device on Port 13 (where RGB IC happen to reside) and some Microsoft compliant ACPI controller. When I try to use ASRock Polychrome RGB in BIOS it says no firmware is identified, contact support.
I have downloaded both 2.0.109 and 2.0.114b RGB Polychrome apps, both quit with 0xfff0 error. The firmware update doesn't work either.
Any ideas?
Back to Top
Flamz View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 29 Jun 2021
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Flamz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Jun 2021 at 5:50am
Incase anyone comes looking for a solution in 2021 here it is. I made this reply for all you guys so you don't have to go looking for hours as I did.
I ordered a prebuilt PC from CyberPowerPC and the ASROCK b550 Am Gaming Motherboard drivers/utilities will not be found anywhere on the internet as it is a custom build for the CYBERPOWERPC brand.

So ASRGBLED software was not working for me. Got an error that wouldn't let me open it. I have a AMD version so make sure you go to the CYBERPOWERPC website and find the archive that stores the latest drivers. It's the most sketchy website but I talked to Tech Support and they confirmed it is legit. Here is the direct link for my motherboard(ASROCK B550AM GAMING): http://www.cyberpowerinc.com/drivers/?dir=Motherboards/MB-478-101%20B550AM%20GAMING/Driver
. Anyways, based on your motherboard, download the specific ASRGBLED software they have listed. And follow the same steps as the original poster outlined. The nu51_### file will be different for everyone based on the BIOS and motherboard so go and find yours. Just follow the same steps and it works. Restart the PC a couple of times after to make sure it works.

For anyone still stuck, uninstall your original ASRGBLED software and install the latest one before following the steps of the original post. If it still doesn't work, make sure your addressable RGB pin is connected properly. Mine was loose so the original fix didn't work for me as the PC didn't recognize any of the fans plugged in. Resolve hardware issue before doing the software fix. Keep uninstalling and installing until it works. Its a bit annoying but it works for me now. I spent the entire day to figure out a fix for this issue. Hope this saves you the time. Feel free to email me if you need more help.
Back to Top
DimazDimo View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 25 Mar 2021
Location: Indonesia
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DimazDimo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Mar 2021 at 8:46pm
Hello Guys

my problem now after i updated polychrome to v2.0.99 and razer synapse 3.6.331.31613, everytime i want to edit Asrock Part, its nothing happen n turn off

1. Polychrome RGB can edit onboard rgb,
2. i tried re-flash it, re-install both apps, and finaly i reset my windows 3 times , i tried install razer synapse and polychrome 2.0.61 (from cd), i installed Polychrome 2.0.93 (my last polychrome before update to 2.0.99), and i installed 2.0.96.. and still nothing change.
3. my curious, everytime i edited add effect and color and save, nothing happen and the light turnoff, when i reopen my synapse, the Asrock Part i choose any effect and color before, its always turn like that, the COLOR part turn invisible (No Color). i think there is something problem with coding or anything. it can't response to synapse..
now i feel hopeless and disappointed, because i tried everything i know from web, forum and youtube, nothing happen..
Back to Top
Sergentpm View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 11 Feb 2021
Location: Canada
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Sergentpm Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Feb 2021 at 7:50pm
Originally posted by svista svista wrote:

OK thanks but it still doesnt work when I ran the commant it inicialize it but then it repeats something 10 times and then it says ICP fail and yes I run it as administrator.


Do you bios is up-to-date?
Back to Top
svista View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 11 Feb 2021
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote svista Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Feb 2021 at 7:28pm
OK thanks but it still doesnt work when I ran the commant it inicialize it but then it repeats something 10 times and then it says ICP fail and yes I run it as administrator.
Back to Top
Sergentpm View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 11 Feb 2021
Location: Canada
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Sergentpm Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Feb 2021 at 7:09pm
File #12 nu51_3.04
Back to Top
svista View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 11 Feb 2021
Status: Offline
Points: 4
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote svista Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Feb 2021 at 5:48pm
It still dont show me the nuber
look at this
https://ctrlv.cz/Hztp
its my command prompt
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 9>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.