ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - x470 Taichi bios 1.60
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

x470 Taichi bios 1.60

 Post Reply Post Reply Page  <123>
Author
Message
Animoski View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jul 2018
Location: USA
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Animoski Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2018 at 1:54pm
Originally posted by gizmic gizmic wrote:

finally did 3466 and this is without tweaking anything hahaha loaded corsair mem preset and gave lots of voltage.

But i'm back to 3333@14 no difference in CB still peaks at 4.3 XFR


3466Mhz and 3600Mhz have been very achievable on my G.Skill Flare X RAM kit and it's not even on the QVL list (made for gen1 zen). Have you tried the Ryzen DRAM calculator? I'd leave any "ohm" setting on auto.
AMD 2700x | G.Skill 16GB Flare X 3200 Mhz | EVGA 1070Ti FTW Ultra Silent | EVGA G1+ 750w | ASRock X470 Taichi
Back to Top
gizmic View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 13 Jun 2018
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 677
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gizmic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2018 at 3:26pm
RDC doesn't work for me over 3400 cl14

i've been bootable in cl16 at 3400 for quiet sometime but its not stable, needs 1.41v dram and slower than 3333@ 14 1.35v
Back to Top
J Z View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 09 Sep 2016
Location: Germany
Status: Offline
Points: 976
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote J Z Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2018 at 4:06pm
Originally posted by Animoski Animoski wrote:

With PBO enabled and a couple of tweaks I was getting ~1890-1915 in Cinebench before 2.00 - the same tweaking w/ PBO now consistently nets me ~1850-~1870.

Before 2.00, my CPU would turbo up to 4.5-4.7Ghz inside of 3DMark (obviously certain cores/threads only) - now the max seems to be 4.35Ghz. Overall with PBO, multithreading performance has gone down as WELL as single-threaded. I've tried many, many, settings in BIOS, power settings in Windows, making sure background environment is the same, etc.

However, simply locking my CPU down to 4.2Ghz nets 1950 in CB. Also, now I am actually full on STABLE at 4.3Ghz. It seems like there was a lot of under the hood tweaks with how power gets delivered to the CPU. RAM voltage seems closer to target now too. Overall good, but I kind of miss my PBO lol

Hi,
If PBO is enabled and you want to get the best CPU performance, then the CPU Offset Voltage should be set to -0.1V.
So it was with the BIOS version before ;)
Kind Regards,
JZ

https://shop.JZelectronic.de - Der Shop mit ausgesuchter ASRock Profi Hardware

https://www.facebook.com/asrock.de
Back to Top
gizmic View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 13 Jun 2018
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 677
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gizmic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2018 at 4:22pm
J Z got any sure way to make WOL work i can only make it work once and it wont work the second time till i reset cmos
Back to Top
Animoski View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jul 2018
Location: USA
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Animoski Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2018 at 5:10pm
Originally posted by J Z J Z wrote:

Originally posted by Animoski Animoski wrote:

With PBO enabled and a couple of tweaks I was getting ~1890-1915 in Cinebench before 2.00 - the same tweaking w/ PBO now consistently nets me ~1850-~1870.

Before 2.00, my CPU would turbo up to 4.5-4.7Ghz inside of 3DMark (obviously certain cores/threads only) - now the max seems to be 4.35Ghz. Overall with PBO, multithreading performance has gone down as WELL as single-threaded. I've tried many, many, settings in BIOS, power settings in Windows, making sure background environment is the same, etc.

However, simply locking my CPU down to 4.2Ghz nets 1950 in CB. Also, now I am actually full on STABLE at 4.3Ghz. It seems like there was a lot of under the hood tweaks with how power gets delivered to the CPU. RAM voltage seems closer to target now too. Overall good, but I kind of miss my PBO lol

Hi,
If PBO is enabled and you want to get the best CPU performance, then the CPU Offset Voltage should be set to -0.1V.
So it was with the BIOS version before ;)


Offset -0.1 *used* to be extremely stable, and right before 1.62 came out, my PC basically wouldn't boot anymore. Just one positive click makes it stable again, so I did two "+"s
AMD 2700x | G.Skill 16GB Flare X 3200 Mhz | EVGA 1070Ti FTW Ultra Silent | EVGA G1+ 750w | ASRock X470 Taichi
Back to Top
J Z View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 09 Sep 2016
Location: Germany
Status: Offline
Points: 976
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote J Z Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2018 at 5:14pm
Did you get it wrong ?
If you set only PBO to enabled, an offset of -0.1V was automatically made. Less voltage, less temperature, boost goes higher ;)

Edited by J Z - 20 Dec 2018 at 5:16pm
Kind Regards,
JZ

https://shop.JZelectronic.de - Der Shop mit ausgesuchter ASRock Profi Hardware

https://www.facebook.com/asrock.de
Back to Top
gizmic View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 13 Jun 2018
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 677
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gizmic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2018 at 8:45pm
-0.1v is what made our systems unbootable in 1.50

And manually setting it to -0.1V hard lock the system with E6 boot code
Back to Top
writer21 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Oct 2018
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote writer21 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Dec 2018 at 11:05pm
Are all the options from 1.35 beta bios back? Some were missing with 1.52 like offset not working with PBO enabled, pbo scaler options etc...

I really don't want to update if I don't have to. But I have 3600 samsung b-die ram which I can't get stable. So I run at 3400 cl14 with 102 bus clock.
Back to Top
Mrwhiterx7 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Dec 2018
Location: NC
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrwhiterx7 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2018 at 10:20am
Going to try the new bios, but the past few revisions I have not been able to use PBO. It locks to -.1v and never boots ever. Everything else with this board has been amazing though!
Back to Top
gizmic View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 13 Jun 2018
Location: Hong Kong
Status: Offline
Points: 677
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gizmic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2018 at 12:21pm
-0.1v lock has been fixed since beta 1.62 just remember to change the value because you exit bios as it still loads -0.1v

-0.08 to 0.07 is a good number
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.157 seconds.