ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Z97 Extreme6 shuts off immediately, Dr. Diag 00
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Z97 Extreme6 shuts off immediately, Dr. Diag 00

 Post Reply Post Reply
Author
Message
wateronsand View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 Oct 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wateronsand Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Z97 Extreme6 shuts off immediately, Dr. Diag 00
    Posted: 26 Oct 2015 at 4:27am
Hi All,

To eliminate variables, the board is not mounted in a case, only connected to the PSU, and only the CPU with stock cooler are installed. When I press the power button on the board, fans spin and Dr. Diag lights up 00. In less than a second, the board shuts back down. I've tried reseating the CPU and resetting CMOS. Is the board (or CPU) DOA? Anything else I can try?

PSU: EVGA Supernova 750 G2
CPU: i5-4690k

Thanks!
Back to Top
ASRock Expert View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04 Oct 2015
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 220
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock Expert Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Oct 2015 at 5:41am
What UEFI version sticker is on the EEPROM?
It needst to be 1.30 or newer for the 4690k.
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97%20Extreme6/?cat=CPU
990FX Extreme 9 MOD P1.70
AMD FX 8120 4GHz 1.25V
Thermalright HR-02
Patriot Viper 2x4GB 2133MHz
Samsung 850 EVO 250GB
MSI R7970 TFIII 3GB
CORSAIR VX550W
LanCool K62 Dragonlord
ASUS Xonar D2X
Back to Top
wateronsand View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 Oct 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wateronsand Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Oct 2015 at 7:36am
Version is p2.30.
Back to Top
wateronsand View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 26 Oct 2015
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wateronsand Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Oct 2015 at 2:31pm
Mistake on my part, I neglected to connect the 8 pin CPU power connector. I misread the PSU docs as saying this connection was optional (it actually says that a *secondary* 8 pin connector, if present, is optional) - forgive me, it's been the better part of 10 years since I did a build.

Connecting the 8 pin solved the problem. Thank you!
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Online
Points: 22748
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Oct 2015 at 2:36pm
Glad to hear you found the problem, enjoy your new build Smile
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.172 seconds.